Oud-internationals nemen revanche op Kon. HFC

Vorig jaar wonnen de Legends van HFC overtuigend de traditionele Nieuwjaarswedstrijd van de oud-internationals met 4-2. Zaterdag namen de manschappen van het duo Sjaak Swart en Ben Wijnstekers overtuigend revanche door met 1-3 te winnen.

Met de rust stonden de Legends nog op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jurjen Bettink. Zes minuten later kreeg Pierre van Hooijdonk de kans om de gelijkmaker binnen te schieten. De vrijetrappenspecialist mistte echter vanaf elf meter. Er waren maar liefst 4.000 toeschouwers op het duel afgekomen. Zij hadden geen tijd om zich te vervelen ondanks het slechte weer. In het eerste bedrijf speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld. De 1-0 ruststand was te mager voor de ex-internationaals.

Ronald de Boer: ‘Het tempo lag te laag en eigenlijk kregen wij nog de beste kansen. Die benutten we niet en dus was de achterstand een tegenvaller met de rust. Na de rust stelden we orde op zaken.’ En dat deed de equipe van Swart vrij snel. Van Hooijdonk maakte zijn fout na vier minuten spelen al weer goed door de 1-1 binnen te werken. Een kwartier later maakte Martijn Reuser met een in tikker de 1-2. Ronald de Boer zette met een schitterende lob de 1-3 op het scorebord. ‘Ja, dat was een lekker moment. We hebben de nederlaag van vorig jaar rechtgezet. Ik had wel het gevoel dat HFC er de tweede helft de rem opgooide. Die plaatsen een paar wissels die in ons voordeel speelden. In de eerste helft hebben echter gezien de mogelijkheden een paar goals laten liggen. Als de penalty van Pierre er ingaat wordt het even een ander scenario. Uiteindelijk waren wij de betere ploeg. Je moet een dergelijke wedstrijd ook met een knipoog benaderen. Vandaag was het weer een grote happening. Lekker met die gasten lekker ballen. We hebben weer een fantastische dag achter de rug. Het is hier altijd weer lekker thuiskomen bij HFC.’

En dat thuiskomen was vandaag voor de 84ste keer aan de Spanjaardslaan. Van de 84 wedstrijden wonnen de oud-internationals er met de wedstrijd van zaterdag meegeteld 45. De Legends van HFC wonnen 25 maal en er werd 14 keer gelijk gespeeld. Het aantal gespeelde wedstrijden had nog hoger kunnen zijn. Elf wedstrijden gingen er niet door. Slecht weer, oorlogsjaren en in 1974 door brand op het complex.

Na de wedstrijd was het druk met selfies maken voor de kinderen met hun favoriete speler. De spelers deden er dan ook heel lang over om weer bij de kleedkamers te komen. Daarna was het tijd om feest te vieren met Walter Kroes als afsluiting. De dag was dan ook weer meer dan geslaagd.

Voor de ex-internationals kwamen de volgende spelers in actie: Dennis Gentenaar, Frank de Boer, Ronald de Boer, Barry Opdam, Pierre van Hooydonk, Rob Witschge, Richard Witschge, Arthur Numan, Aron Winter, Denny Landzaat, Simon Tahamata, Martijn Reuser, Orlando Engelaar, Michael Mols, Tim de Cler, Andwele Slory, Theo Lucius, John Heitinga.