KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Ambitieus HBC legt stevig fundament voor komend seizoen

Onverminderd ambitieus gaat HBC het nieuwe seizoen in. Er is veel tijd en energie gestopt in het op peil houden/brengen van de selectie en technische staf en niet zonder resultaat.

Allereerst heeft HBC iedereen binnen deze staf voor minimaal 2 jaar vastgelegd, dat schept duidelijkheid voor zowel de club als de spelersgroep en straalt vooral vertrouwen uit om onze ambitie te waar te maken. Met deze invulling en het nagenoeg intact blijven van de selectie met kwalitatieve uitbreiding (Arno Dijkstra, Jesse Assendelft en Zeno van Ooijen) is HBC klaar voor het komende seizoen. ‘Ik sta te trappelen om begin augustus met de voorbereiding te beginnen’, aldus Ketting.

Seizoen 2020-2021
Het vlaggenschip van HBC voetbalt komend seizoen in de 2e klasse West 2. Een mooie poule met clubs uit Kennemerland, de Bollenstreek en Den Haag e.o. Ketting: ‘Een aantal clubs zijn mij onbekend, maar daarentegen spelen we mooie derby’s tegen Bloemendaal, Schoten en DIOS. Een mooie, maar zeer zeker haalbare uitdaging. De promotie van zondag 2 naar de reserve hoofdklasse is echt een fantastische ontwikkeling. Een goed niveau met aansprekende teams. Wij zullen er vol voor gaan om ons in deze klasse zichtbaar te profileren. De samenwerking met zondag 3 (trainer Patrick Hart) en Otto Berendregt (trainerO23/O19) is geïntensiveerd om de doorstroom van jeugdige talenten te borgen om zo de continuïteit van kwaliteit te garanderen voor de toekomst.’

Terugblik op afgelopen seizoen
HBC heeft afgelopen jaar, op zijn minst, een apart seizoen gedraaid in de 2e klasse West1. Het nieuwe tweejarenstrategie bevat plannen om met het vlaggenschip de promotie naar de eerste klasse te kunnen realiseren. In het kielzog van het eerste elftal was er de mooie uitdaging voor het tweede team, om promotie naar de reserve hoofdklasse te bewerkstelligen. Tevens was er een belangrijke rol weggelegd voor het derde selectieteam in verband met een goede continue kwalitatieve doorstroming vanuit de jeugd. Op dat moment kwam het voetbalseizoen begin maart tot een abrupt einde vanwege het coronavirus en de intelligente lockdown met de strikte maatregelen die daarop volgden.

Vervolgens brak een tijd aan vol onzekerheden op sportief en maatschappelijk gebied, alleen al de vraag of er überhaupt nog gevoetbald kon worden. Wel promotie/degradatie of dat alle teams gewoon op hetzelfde niveau het nieuwe seizoen laten beginnen, was een groot vraagstuk. HBC stond op de vierde plaats met 7 punten achterstand op koploper Kampong en 3 punten achter Soest en Pancratius. ‘De club zat weer in een goede flow en was op weg naar een goede eindklassering. In eerste instantie baalde ik als een stekker, maar dit ging vooral over het sportieve gedeelte. Er waren op dat momenteel veel belangrijkere zaken gaande, waar we met z’n allen eerst maar goed doorheen moesten komen. Gelukkig kunnen we nu weer vooruit kijken’, aldus Ketting.

Fotobijschrift:

Bovenste rij v.l.n.r. :Hans Joosten (hersteltrainer/medische begeleiding), Marcel Vissers( teammanager/trainer), Serge van der Ban (keeperstrainer) en Ruud Kroese (teammanager).

Onderste rij v.l.n.r. : Steef van Loon(assistent- trainer/trainer 2e elftal), Jasper Ketting (hoofdtrainer) en Steve Olfers(ass trainer/speler).

 

  • HBC
  • Jasper Ketting

Geef jouw reactie