Uit de regio

Hillegom verliest met korfbaluitslag van AFC’34

S.V. Hillegom heeft de kans op aansluiting op de ranglijst laten liggen. Het verloor onnodig met 4-5 van naaste opponent AFC’34. Koploper Purmersteijn verloor. DEM en EDO speelden gelijk. Bij de eerste vier veranderd er zo weinig in het klassement van de zondag eerste klasse A.

In een enerverende pot voetbal werd het publiek op hun wenken bediend. Hoe wil een scheidsrechter ze hebben? Twee voetballende ploegen die er beide voor gingen. De wedstrijd werd echter ontsierd door leidsman Benlamkaddem zelf. Hij werd steeds nerveuzer naarmate de wedstrijd vorderde. De best man maakte er een waar kaartenfestival van. Kwistig strooide hij met kaarten dat het een lieve lust was.

De meeste kaarten gingen naar het team van Hillegom. Meestal door praten en dat was niet zo gek. Benlamkaddem wekte veel irritatie op bij de spelers, want zijn beslissingen waren niet meer te volgen. Liefst veertien gele kaarten kwamen uit zijn borstzak. Negen waren er voor Hillegom. Het restant was voor AFC. Ook toverde hij uit zijn hoge hoed twee strafschoppen voor AFC, eentje voor de rust en eentje zeven minuten voor tijd en dat was het kantelpunt. Waar Hillegom de winst binnen leek te hebben, stond het in no time op een 4-5 achterstand en was de wedstrijd beslist. Zo verloor Hillegom na vier keer te hebben voorgestaan en stond het alsnog met lege handen.

Hillegom zette vanaf minuut een de toon. Na vier minuten spelen was het al raak. Aiden Ryan versloeg op snelheid zijn bewaker en schoot binnen in de lange hoek 1-0. Hillegom kon een klein kwartier genieten van de voorsprong toen de eerste penalty viel. Hillegom- speler Niels de Jong werd bestraft voor een duel waar zijn tegenstander gewillig ging liggen. De penalty werd moeiteloos in het net geschoten 1-1. Hillegom toonde acht minuten later gelijk veerkracht. Nick van Staveren zette zijn ploeg weer op voorsprong 2-1. De ruststand leek met 2-1 in te gaan, maar dat liep even anders. In eerste instantie keerde Daan Ruigrok een hard schot. Maar in de rebound werd het alsnog 2-2.

Gelijk na rust sloeg Van Staveren weer toe. Een harde kopstoot zette Hillegom weer op voorsprong 3-2. Die bleef tot de 72e minuut staan (3-3). Weer toonde Hillegom veerkracht. Invaller Mitchell van de Paard schoot de 4-3 binnen. Tien minuten later was heel Hillegom in mineur. Een penalty en een vrije trap deden Hillegom alsnog de das om.