KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Zonder vrijwilligers geen voetbal

Als je 70 jaar lid bent, kun je wel bedenken dat de club echt in je hart zit. Peter Vink is als vrijwilliger actief binnen de voetbaltak van DSS, maar ook bij de honkbalafdeling van de club en is dus van alle markten thuis.

Als 10-jarige jongen speelde Peter in de jeugd van DSS. De club was in die periode gevestigd in Schalkwijk en een kleine club met maar 2 jeugdteams. Peter vertelt dat hij zich nooit graag op de voorgrond toonde, maar toch al bezig was met het regelen van diverse voetbalzaken. Dit niet voor de voetbalclub, maar binnen scholen in de regio van Haarlem. Wedstrijden organiseren tussen verschillende scholen was iets wat Peter op zich had genomen. Rond zijn 18/19e levensjaar werd hij benaderd door twee bestuursleden of hij niet deel wilde nemen aan de jeugdcommissie. Peter was niet een hele uitbundige jongen, maar toch viel het de bestuursleden op dat hij een oog had voor alle zaken rondom het voetbal. De jeugdcommissie bestond toen niet meer alleen uit oudere leden, maar kreeg ook input van een jonge speler. Hij speelde toen ook zelf nog selectievoetbal en was zo een goede aanvulling voor de commissie.

Multi-inzetbaar
Binnen DSS heeft hij meerdere taken uitgevoerd van zelf teams trainen en/of coachen, tot jeugdcoördinator, die zich bezig hield met het samenstellen van teams en een aanspreekpunt te zijn voor leden- of ouders. Als trainer heeft hij vele hoogtepunten meegemaakt zoals, promoties en kampioenschappen. ‘Het is geen hoogtepunt, maar wel een mooie gedachte. De kindjes die achterop de fiets meegingen naar een wedstrijd in de buurt van Beverwijk. Alles ging toen op de fiets’, vertelt Peter. Hij vindt dat elk kind dat wil welkom moet zijn bij de club en er altijd een manier gevonden moet worden om hem of haar te laten voetballen. Peter heeft zich indirect toch flink weten te ontwikkelen als mens binnen de club. Het regelen en contact houden met spelers, ouders of bestuursleden heeft hem ook buiten het voetbal geholpen. Van een wellicht verlegen tot stille jongen is hij flink opgebloeid. Hij heeft zijn talent kunnen omzetten in een functie als human resource manager bij een hotelketen. Binnen een voetbalclub kun je dus zeker ook stappen maken die je in je privéleven kunt gebruiken.

Het volledige artikel, geschreven door Mandy Wassink, is te lezen in de februari-editie van 433 Magazine. Vrijdag de 21ste is het zover.

 

  • Peter Vink
  • DSS
  • vrijwilliger

Geef jouw reactie