Uit de regio

Lisse moet zich tevreden stellen met punt

In de derde divisie heeft FC Lisse de punten gedeeld met ASWH. Het treffen op Ter Specke eindigde zaterdag in 2-2. Doelman Erik Cummins voorkwam kort voor tijd met een wereldredding dat Lisse onterecht met lege handen achterbleef. De sluitpost was samen met Boyd Stevens één van de uitblinkers in deze wedstrijd.

De Lissenaren waren nog wel zo intens gestart. Na tien minuten spelen lag de bal al in het netje. Rowdy van der Putten verzilverde een vroeg gegeven penalty (1-0). Dat gaf de thuisclub hoop en zelfvertrouwen voor het verdere verloop van de wedstrijd. Zeker na een serie van drie gewonnen wedstrijden leek dit een vrij gemakkelijke opgave gezien het behoudende spel van ASWH. In de eerste helft kregen ze wel wat kansjes. Met vertrouwen ging Lisse op zoek naar de 2-0, maar die kwam er niet. Sterker nog, ASWH kwam gelijk op een wel zeer ongelukkig moment. Vlak voor rust stond Amrani el Bilal bij een vrije trap op de goede plek.

Oussama Siali zette FC Lisse binnen het kwartier met 2-1 weer op het juiste spoor. De thuisclub kon echter niet lang genieten van de voorsprong. Een paar minuten later schoot Peter Verhoeve vanaf elf meter weer raak 2-2. Het was nu een open wedstrijd geworden en het kon twee kanten op. Gescoord werd er echter niet meer.

De gevoelens van FC Lisse- coach Robbert de Ruiter waren verdeeld ‘Die goal net voor de rust valt wel heel ongelukkig. We nemen in de tweede helft een voorsprong en krijgen dan een penalty tegen. Jammer, dat het zo loopt. Je hebt die bal gezien op het laatste moment. Voor hetzelfde verliezen we deze wedstrijd nog en staan we met lege handen.’ Cesco Agterberg vond het gelijkspel een terechte uitslag. ‘Na de nederlaag van vorige week is dit een goed herstel. We hebben beide kansen gehad. Natuurlijk wil je winnen, maar dit is een goed resultaat voor ons.’