KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Rodenburg schiet Teylingen in extra tijd naar punt

RKVV Teylingen heeft zondag op de valreep een duur punt behaald. In de extra tijd tekende Niels Rodenburg vanaf de zestien meter de gelijkmaker aan. Het treffen eindigde zo in 1-1. Sam van der Geest had een kwartier voor tijd ROAC op voorsprong gebracht en leek zo de wedstrijd te beslissen. Het duel in de tweede klasse C had een rommelig karakter. Zowel in de eerste- als in de tweede helft had Teylingen de overhand, maar dat vertaalde zich niet in de score.

De Sassenheimers hebben inmiddels een periodetitel behaald. ROAC nog niet en het was alles aan gelegen een goed resultaat weg te halen op sportpark De Roodemolen. Met een behoudende tactiek succes boeken. Dat lukte een kwartier voor tijd ook nog. Teylingen drong wel aan, maar voor de gelijkmaker was geduld nodig. Bovendien werd topspits Jaap Zwetsloot (komend seizoen bij FC Lisse, red.) constant gedekt en opgevangen.

Zwetsloot was blij met het resultaat dat op de valreep toch nog werd bewerkstelligd. ‘Ja, ik werd behoorlijk gedekt. Er was weinig ruimte in de diepte met het aanspelen. Tegen de verhouding in komen ze voor en op de valreep komen we terug. Terecht, maar voor hetzelfde gaan we de bietenbrug op. Er zat wel meer in voor ons, maar het was net niet. Gelukkig hebben we de periodetitel al binnen en dat scheelt een hoop. ROAC had graag hier willen winnen. Die doorloopballen die ik vaak krijg, hebben ze besproken en hoe ze dat gingen verdedigen. Als je in de 94e minuut nog op gelijke voet komt, mag je toch nog tevreden zijn.’

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto's: Peer Compeer

  • Teylingen
  • Niels Rodenburg
  • Jaap Zwetsloot

Geef jouw reactie