Uit de regio

FC Lisse in slotfase langs Scheveningen

Voorafgaande aan de wedstrijd waren beide trainers zich wel bewust dat een gelijkspel weinig opschoot om in het spoor van IJsselmeervogels te blijven. Alleen de winst telde. FC Lisse trok aan het langst eind (2-1). In de slotfase van de wedstrijd sloeg de ploeg van Robbert de Ruiter alsnog toe.

De oefenmeester besloot met nog acht minuten op de klok één op één te gaan spelen en bracht met Murat Onal ook een extra spits in. Drie minuten later schoot Steven Olsthoorn met een schitterende volley, op aangeven van Onal, de 2-1 binnen. De klus was geklaard.

De volgende wedstrijd wacht weer, maar dan zonder Martin van Eeuwijk. De spelbepaler liep tegen zijn negende gele kaart aan. Dat kost hem waarschijnlijk twee wedstrijden. Op paaszaterdag wacht het inhaalduel op Ter Specke tegen Rijnsburgse Boys.

De ploeg van John Blok mistte een viertal spelers. Bij de ploeg van De Ruiter ontbraken Koen Fokkema, Thierry Monteny en Tom Zoontjes. In de eerste helft gebeurde er bar weinig. Echte grote kansen deden zich niet voor. Er was geen spektakel te bespeuren op sportpark Ter Specke . De tweede helft was stukken beter, al was het spel niet hoogstaand maar wel spannend. Lisse begon goed met vier corners en vier vrije trappen. Daaruit werd niet gescoord. Sterker nog, Scheveningen nam brutaal de leiding rond de 62e minuut. De net ingevallen Michael Scholten bracht Sandro Calabro vrij voor Brain van der Werff en dat betekende de 0-1. Lang kon de ploeg van Blok er niet van genieten. Vijf minuten later stond het alweer 1-1 door een gerichte kopbal van Rowdy van der Putten 1-1. Met nog ruim twintig minuten op de klok, kon de wedstrijd alle kanten op. FC Lisse was de gelukkigste en blijft in de race om het kampioenschap.

Matchwinnaar Steven Olsthoorn was opgetogen. ‘Dat we toch nog de winst binnenhalen is klasse. Ik raakte hem heel lekker en zag hem mooi de touwen in gaan. We blijven in het spoor van de Vogels. Beide ploegen wilden vandaag niet verliezen. Zo speelden we ook vooral de eerste helft. Dat het zo uitpakt is prachtig. Aan een gelijkspel hadden beide ploegen niets behalve IJsselmeervogels, want die zouden dan meer punten gaan uitlopen. Zo houden we de druk erop.’