KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

The HBC Basterds trappen af

De afgelopen periode heeft bewezen hoe belangrijk het is om gezond te zijn en dat bewegen hier enorm bij helpt. Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het walking football, een nieuwe voetbalvorm voor 55-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn.

HBC is een sportclub voor iedereen en wat is er nu mooier dan de sport te beoefenen waar je zoveel plezier aan beleeft, dus: ‘Voetbalschoenen aan en met elkaar weer het veld op, dat is het idee!’ En daarna onder het genot van een drankje oude (sterke) verhalen ophalen in het gezellige clubhuis van HBC.

Wat is walking football? Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Walking football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Een training zal bestaan uit een warming-up gedeelte, gevolgd door oefenvormen (met bal) en er zal worden afgesloten met een partijspel.

Onder de naam The HBC Basterds gaat de club vanaf vrijdag 11 september starten met de trainingen. De trainingen zijn altijd op vrijdag van 16:00 uur tot 17:00 uur op het HBC sportpark en staat onder leiding van een gediplomeerde voetbaltrainer. Het seizoen loopt van september t/m november en van maart t/m mei (uitgezonderd vakanties) en bestaat uit 20 trainingen. Als er genoeg animo is voor The HBC Basterds, dan zullen er diverse andere activiteiten georganiseerd gaan worden. Iedereen kan vrijblijvend en kosteloos een proeftraining volgen.

 

  • HBC
  • walking football

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement