433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Ter Leede blijft bovenin meedraaien na zege op Jong den Bosch

VV Ter Leede houdt door de 2-1 overwinning op Jong FC Den Bosch de top van de hoofdklasse in het vizier. ‘Het devies was vandaag winnen en bijblijven’, aldus Henk Wisman. Het laatste gebeurde en was de missie geslaagd. Met nog een restant (ongeveer 30 minuten) tegen Swift in het vooruitzicht, kan Ter Leede zich bij winst vaster nestelen in de top van de ranglijst. De treffers vielen tegen Jong FC Den Bosch allemaal in de tweede helft.

Wisman, de coach van Ter Leede, moest het doen zonder o.a. vaste waarde aanvaller Jeffrey Bok, die met een kuitblessure kampt. ‘Het was goed wat de punten betrof, maar het spel kan beter’, verwoorde Ter Leede man Ian van Otterlo, die ook nog de lat raakte in het eerste bedrijf. Van Otterlo was blij met de punten. ‘We blijven bij en dat was de insteek vanmiddag’, zei hij met een brede glimlach op zijn gezicht.

In de eerste helft waren er dus scoringskansen voor beide teams. Ter Leede kreeg de beste mogelijkheden. Een voorsprong zat erin, maar de Sassenheimers verzuimde ondanks de vele kansen afstand te nemen. In de tweede helft was er een rode kaart nodig om de wedstrijd wat meer op gang te brengen. Prompt scoorde de jongelingen 0-1 en kon Ter Leede op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Een eigen goal lag er ten grondslag aan de gelijkmaker. Ter Leede ging voor de overwinning en die kwam er middels zes minuten voor tijd. Rob Zandbergen voltrok moeiteloos het vonnis vanaf elfmeter en bepaalde zo de eindstand op 2-1.

‘Den Boch is een goed voetballende ploeg. Jonge gasten die niet schromen een meter meer te lopen. We probeerden allebei te voetballen, maar we hadden ook moeite met hun beweeglijkheid in de eerste helft. De tweede helft hebben we meer grip. Na die rode kaart dachten we door te drukken, maar krijgen binnen vijf minuten een goal om de oren. Dat was een domper van jewelste. We hebben het heel moeilijk gehad. Het is ondanks dat we achter kwamen goed afgelopen’, besloot Van Otterlo.

Tekst: Hennie van de Weerd