KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Gewelddadige grensrechter Geel-Wit'20 voor de rechter

De grensrechter van de Haarlemse voetbalclub Geel Wit '20 die 30 maart tijdens een duel een keeper van VV UNO bewusteloos sloeg, moet op 27 augustus voor de politierechter verschijnen.

In de tussenliggende periode wordt er geprobeerd om de dader en het slachtoffer met elkaar te verzoenen. Er loopt volgens het Openbaar Ministerie een mediationtraject tussen de twee. De uitkomst van dit traject kan invloed hebben op de uitspraak, stelt een zegsvrouw van het OM.

Tijdens de betreffende wedstrijd in de zaterdag vierde klasse op 30 maart ontstond een opstootje. De grensrechter van de bezoekers stormde op de keeper van UNO af en deelde een harde stomp op het achterhoofd uit. Het slachtoffer raakte bewusteloos en hield een hersenschudding aan het voorval over. Het Openbaar Ministerie geeft nu aan dat de 34-jarige man mishandeling ten laste wordt gelegd.

Het bestuur van Geel-Wit nam naar aanleiding van dit treurige incident flinke maatregelen. De grensrechter werd direct geroyeerd en het hele team, zaterdag 1, teruggetrokken uit de competitie.

 

  • UNO
  • gewelddadig incident

Geef jouw reactie