Uit de regio

Missie Oranje Leeuwinnen geslaagd met Europese titel

Dromen zijn doorgaans bedrog, maar niet voor de OranjeLeeuwinnen. Zondag zette de ploeg van trainster Sarina Wiegman de kroon op het werk na jaren van investeren door in eigen land WEURO 2017 te winnen. In een zeer boeiende finale had Denemarken voor de tweede keer dit toernooi het nakijken (4-2).

Zelfs een vroege tegentreffer van de Deense ploeg bracht onze Leeuwinnen niet van de wijs. Vivianne Miedema, op aangeven van Shanice van de Sanden en Lieke Martens, knappe individuele actie en dito afronding, draaiden vliegensvlug de rollen weer om.

Pernille Harder knalde na een fraaie rush nog voor rust de gelijkmaker binnen. In de tweede helft was het woord weer aan Oranje. Een rake vrije trap van aanvoerdster Sherida Spitse betekende een nieuwe voorsprong: 3-2. Het tweede doelpunt van Miedema, die al eerder een enorme kans kreeg om de marge te verdubbelen, gaf  kort voor het einde definitieve zekerheid (4-2). Bij een poging van Katrine Veije ,bij een 3-2 tussenstand, ontsnapte Nederland serieus aan een nieuwe gelijkmaker.

De KNVB huldigt de Oranje Leeuwinnen maandag 7 augustus in Utrecht, de speelstad waar het allemaal begon in park Lepelenburg en zo hoort dat natuurlijk ook met kampioenen!