Uitslagen

Katwijk opent met winst, Rijnsburgse Boys onderuit in kraker

VV Katwijk is het seizoen op het hoogste amateurniveau uitstekend begonnen. De bezoekers wonnen het eerste competitieduel in een half jaar tijd met 0-2 van Excelsior Maassluis. Aanvoerder Robbert Susan (strafschop) en nieuwkomer Tim Freriks, assist Susan, bezorgden Katwijk een gewenste start. Topscorer Marciano Mengerink miste de eerste competitiewedstrijd vanwege een enkelblessure. Het gelijkspel van titelconcurrent AFC, 2-2 tegen Noordwijk, betekende een extra meevaller.

Op sportpark De Duinwetering nam Noordwijk tegen AFC tot twee keer toe de leiding. Aanwinst Segun Owobowale en Marc de Kruijs waren trefzeker voor de thuisclub. Rijnsburgse Boys, dat een uitstekende voorbereiding kende, beleefde een valse start. Tegen het eveneens hoog ingeschatte IJsselmeervogels verloren de Uien met 2-1. Een treffer in de slotfase koste de ploeg van trainer Henk Wisman een punt.

In de derde divisie opende FC Lisse het seizoen met een 1-1 gelijkspel tegen Excelsior’31. In Rijsen opende Tom Duindam halverwege de tweede helft de score. Lisse wist deze voorsprong echter niet vast te houden. Ter Leede moest genoegen nemen met een 1-2 nederlaag tegen Sportlust’46. Het winnende doelpunt voor de bezoekers uit Woerden viel tien minuten voor het einde.