KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Ex -internationals nipt langs Koninklijke HFC

Met een penalty besliste Glenn Helder tien voor tijd de traditionele nieuwjaarswedstrijd tussen de Koninklijke HFC (za 1) en de Ex-internationals. Hij schoot beheerst binnen. Smaakmaker was ongetwijfeld de 63- jarige Simon Tahamata. Nog steeds zeer behendig en mooi om te zien. Dat 0-1 als eindstand bleef staan, kwam omdat de gastheer vlak voor tijd een strafschop miste. De uitblinkende doelman Sander Westerveld redde knap.

Het was druk aan de Erasmuslaan in Haarlem op het sportpark van Koninklijke HFC. In de ploeg van Sjaak Swart waren twee debutanten opgenomen te weten: Hedwiges Maduro (34) en de 33- jarige Derik Boerrigter. De laatste heeft een keer een uitnodiging van het grote Oranje ontvangen, maar door een blessure haakte hij voortijdig af. Maduro speelde achttien wedstrijden in het Nederlands elftal.

Sjaak Swart en Bennie Wijnstekers coachte de groep net als andere jaren. Swart vond de afwezigheid van de 'grote' vier t.w. Rafael v/d Vaart, Arjan Robben, Robin van Persie en Wesley Snijder wel jammer. Hij heeft ze nog niet kunnen strikken voor zo’n wedstrijd. Al met al was het weer zeer geslaagd en hebben de toeschouwers zich vermaakt.

Tekst:Hennie van de Weerd
Foto: archief

  • Koninklijke HFC
  • nieuwjaarswedstrijd
  • ex-internationals

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement