KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Noordwijk onthult strip en zet ass voetbal in de schijnwerper

Zaterdag 11 september om 11.00 uur is op sportcomplex Duinwetering bij VV Noordwijk de presentatie van de strip Japie & Jopie. Deze strip vraagt aandacht voor aangepaste vormen van de voetbalsport.

De presentatie wordt georganiseerd via een samenwerking tussen de KNVB, Zwaluwen Jeugd Actie en VV Noordwijk. Een bekend persoon uit de voetbalwereld zal de onthulling van de strip verzorgen. Japie & Jopie zijn beste vrienden en leven voor voetbal. Ze zijn net wat anders dan andere kinderen, maar ze willen net als hun buurjongetje Sem gewoon bij een echte voetbalclub voetballen. Zij zetten daarom alles op alles om samen met die club hun eigen G-team op te zetten. In deze strip - met illustraties van Marian Latour en teksten van Sarah Saarberg - volgen we hun avontuur.

VV Noordwijk kent al jaren een ASS-afdeling, voetbal voor jongeren met een autistisch spectrum stoornis. Deze afdeling heeft bij de start van een nieuw seizoen dringend nieuwe leden nodig. De vereniging organiseert rondom de presentatie van de strip tussen 10.00 en 12.00 een voetbalactiviteit voor jongeren met een beperking, in het bijzonder ASS. Deelname voor jongeren tussen 7 en 18 jaar is gratis. Alleen komen kijken is ook mogelijk.

 

  • VV Noordwijk
  • ASS voetbal

Geef jouw reactie