KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Jongste meidenteam maakt nu al indruk!

Dat voetbal op meisjes veel aantrekkingskracht heeft is bij SV Hoofddorp duidelijk merkbaar. Met ingang van dit seizoen beschikt de club voor het eerst over een MO11-1. En dat dit jongste meidenteam, getraind door Kelvin Kiewit en Ermin Begovic, lekker kan voetballen was al tijdens de eerste wedstrijden te zien. Een goede reden om dit team in de schijnwerper te zetten in deze editie van 433 Magazine.

Het is een regenachtige maandagmiddag als de meiden gehuld in prachtige, opvallende blauwe trainingspakken op de club verschijnen. Een gemeenschappelijke geste van Vugts Zonwering en Stoffering, Kesbeke Fijne Tafelzuren en MWorksMedia. Marcel Vugts: ‘Het is leuk om op deze manier iets voor het team te kunnen doen en het zorgt voor een stukje uitstraling.’

De MO11-1 wordt gevormd door Nine Anker, Sanna Bakker, Lara Begovic, Day Buskermolen, Saraï Faverus, Floor Hesseling, Lynn Huurman, Sofie Jansen, Saar Kiewiet, Nova Maas en Sarah Vugts. Aangezien elf speelsters wel erg veel is voor een interview heeft teamleidster Kelly Duijster er een paar uitgekozen. Van spanning is weinig merkbaar. Vlot gaan de meiden in op de vragen. Een aantal heeft al wat jaren ervaring opgedaan met voetballen tussen de jongens en enkele speelsters, zoals Sanna, Nine en Sarah zijn net gestart. Sanna: ‘Ik voetbalde al veel in de speeltuin en vond dat ik hier meer mee moest gaan doen. Ik heb best wat andere sporten geprobeerd, maar op voetbal was ik meteen verliefd.’ Day voetbalde al samen met Saar en Nova bij de jongens. Een team met alleen meiden vind ze echt een stuk leuker. Voor Lara was het zelfs de reden om bij S.V. Hoofddorp te komen spelen. Ook Sarah is het daar helemaal mee eens. ‘Ze zijn ook zo goed. Bij de jongens was het eigenlijk niet meer leuk. Daar verloor ik ook heel vaak.’ Saar vindt ook dat er veel beter geluisterd wordt en kijkt ondertussen met een schuin oog naar de trainer (haar vader, red.) die dit zeker kan bevestigen.

Het team is pas een paar maanden samen, maar al erg hecht met elkaar. Onderling wordt er veel gelachen en uiteraard fanatiek getraind. Trainers Kelvin en Emin spreken van een leuke groep. Kelvin: ‘Ze luisteren goed en zijn in vergelijking met jongens volwassen in hun gedrag. Die zijn een stuk moeilijker te coachen. En ook bij slecht weer hoor je ze niet klagen en gaan ze er tegenaan.’ Wel vinden ze het jammer dat er op dit moment alleen onderlinge wedstrijden gespeeld mogen worden. Ermin: ‘Van duels tegen andere club leren ze toch het meeste. Het zorgt voor een stukje extra scherpte. Het gevoel van competitie missen we. We proberen er het maximale uit te halen in deze lastige tijd.’

De MO11-1 won al enkele wedstrijden met grote cijfers, maar het 2-2 gelijkspel tegen het sterke Atletico Club Amsterdam komt ter sprake. Spits Day maakte op prachtige wijze, een bal die via de lat binnen plofte, vlak voor het einde een doelpunt. ‘Zij was toen echt onze redder’, besluit Sanna. Van dit S.V. Hoofddorp MO11 team kunnen we nog veel verwachten de komende jaren, maar nu al mogen de meiden stralen in hun nieuwe Macron- trainingspakken van Decrowear & Gifts.

Dit artikel is ook terug te lezen in de 433 editie van december.

  • SV Hoofddorp
  • MO11-1

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement