Uitslagen

Van Eeuwijk bewijst ongekende waarde voor Lisse

FC Lisse won met 2-0 van rode lantaarndrager AFC door doelpunten van Rik Vermeulen en Rowdy van der Putten. Beide goals werden in de tweede helft gemaakt. De Lissenaren zijn goed bezig de laatste vijf wedstrijden en verzamelden negen punten. De middenmoot is zo in zicht. Een knappe prestatie van de ploeg van Robert de Ruiter die al weken geplaagd wordt door absenties. Lichtpunt is dat aanvaller Thierry Monteny weer speelminuten heeft gemaakt in het tweede elftal.

Vader

Tegen AFC was ook Robert van Boxel niet van de partij, want vader worden is weer een heel ander verhaal. De Ruiter moest dus druk gaan puzzelen in zijn achterhoede. Als oplossing stonden Niels Buijs en Kevin van der Zwet samen centraal achterin. Een gouden greep van de oefenmeester, die achteraf bezien een vondst bleek.

Geweldig
De Ruiter: ’Ja, geweldig wat die gasten samen met de andere jongens achterin hebben geflikt. Eigenlijk hebben ze niets weggegeven. Ook onze keeper Wesley Storm, die Brian van der Werff verving (schorsing), heeft het met zijn Haagse bluf goed opgepikt. Over Martin (Van Eeuwijk, red.) hoeven we geen uitleg meer te geven. Zijn eigenschappen zijn onderhand wel bekend. Vandaag hebben we drie hele belangrijke punten binnengehaald’, glunderde de coach met een brede glimlach.

Van Eeuwijk
De absolute man van het veld was weer eens Van Eeuwijk. De technicus strooide kwistig met passes of dat het niets was. In de eerste helft drukte hij zijn stempel op de wedstrijd ,die toen ondanks een paar geniale openingen van de spelmaker nog op 0-0 bleef steken.

Voortzetting
In de tweede helft ging Van Eeuwijk vrolijk door met zijn goede spel. Bij AFC ging het na het begin van de tweede helft beter lopen. Prompt scoorde de Lissenaren de 1-0 die zo een mokerslag uitdeelde. Een vrije trap op maat van Van Eeuwijk bereikte Rik Vermeulen bij de tweede paal. De aanvoerder hoefde niet lang na te denken (1-0). In de slotfase besliste Rowdy van der Putten de wedstrijd door de 2-0 te scoren. Lisse was weer drie punten rijker.