Uitslagen

Hoofddorp met ruimte cijfers langs Hillegom

Onderin de eerste klasse A heeft SV Hoofddorp zichzelf een prima dienst bewezen. Op de IJvelden werd concurrent S.V. Hillegom na een bliksemstart met 4-0 verslagen. Kobina Plange opende na slecht verdedigen bij de bezoekers de score. Het bleek niet de voorbode voor een spectaculaire eerste helft.

Hillegom speelt nog steeds zonder de geblesseerde Frank de Groot. De Groot heeft veel ervaring in zijn tas en gaat altijd voorop in de strijd. Volgend jaar is hij hopelijk voor de ploeg van Stefan Teeken weer inzetbaar. Ook Hoofddorp was allerminst compleet voor het cruciale treffen, maar ondervond daarvan weinig hinder.

In de eerste helft vergoedde twee doelpunten van Hoofddorp het veldspel, maar voor de rest gebeurde er te weinig. Hoofddorp trainer Jethro Abram formuleerde het nuchter ‘Alleen bij standaardsituaties werd Hillegom soms gevaarlijk. We hebben niets weggegeven in deze belangrijke wedstrijd. We waren goed bij de les en staan nu zevende en dat geeft vertrouwen. Dat tweede doelpunt van Chin Mohammed viel 5 minuten voor de thee. Dat was echt een heel goed moment en lekker om zo te gaan rusten.’

In de tweede helft streden beide ploegen volop. Alleen Hoofddorp scoorde. Olaf Schell en invaller Lars van Rijn bepaalden de eindstand op 4-0.  Aanvaller Aiden Ryan van SV Hillegom vond het verlies jammer. ‘We stonden wel heel snel 1-0 achter en dan loop je gelijk achter de feiten aan. We kunnen nu nog 6 punten binnenslepen in de eerstkomende wedstrijden. Volgende week tegen het stugge Uitgeest uit en daarna thuis tegen Zaanlandia. We gaan ervoor. Alleen de winst telt.’