KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

KNVB kiest voor alternatieve competitievorm amateurvoetbal

De huidige competities in de tweede en derde divisie en de hoofdklasse worden niet meer uitgespeeld. Dat heeft het bestuur amateurvoetbal, na inventarisatie onder alle deelnemende verenigingen en in overleg met de belangenverenigingen CVTD en het COH besloten.

Aanleiding hiervoor is de situatie waarin het amateurvoetbal als gevolg van de coronapandemie al geruime tijd verkeert. Zodra het amateurvoetbal weer van start gaat, zullen voor de tweede en derde divisie en de hoofdklasse nieuwe aangepaste competities worden georganiseerd.

Uit een inventarisatie bleek dat de club de voorkeur geven om in twee (regionale) poules per klasse te gaan spelen. Dit betekent dat de resultaten van de tot dusver gespeelde wedstrijden komen te vervallen.

Hoe gaat het gekozen scenario eruitzien?
Er wordt vanuit gegaan dat halverwege januari of kort hierna weer kan worden gevoetbald. De competities lopen tot het weekend van 20 juni (gevolgd door eventuele nacompetities).De tweede divisie en derde divisies worden opgedeeld in twee poules van negen teams. De hoofdklassen worden opgedeeld in twee poules van acht teams. Teams spelen een uit- en thuiswedstrijd tegen elkaar. De poule-indeling vindt plaats op basis van geografische indeling. De aangepaste competitieopzet wordt gevolgd door een beperkte nacompetitie.

Poule B – Tweede Divisie
ASWH
Excelsior Maassluis
Katwijk
Kozakken Boys
Noordwijk
Quick Boys
Rijnsburgse Boys
Scheveningen
Jong Sparta

Derde Divisie A2
Barendrecht
FC Lisse
Goes
Hoek
ODIN ’59
Sportlust ’46
SteDoCo
Ter Leede
VVSB

Hoofdklasse A1 (zondag)
Alphense Boys
De Zouaven
HBS
Purmersteijn
RKAVV
SJC
TAC ’90
Velsen

Nadere details, zoals de speeldagenkalender, de promotie-/degradatieregeling en de manier waarop invulling zal worden gegeven aan de plaatsing van amateurverenigingen voor het toernooi om de TOTO KNVB Beker seizoen 2021/’22, worden door de KNVB uitgewerkt in samenspraak met de CVTD en het COH en uiterlijk 1 januari 2021 bekend gemaakt.

De aangepaste opzet gaat van start zodra de competities in het amateurvoetbal hervat kunnen worden. Als de competities pas later dan het eerste weekend van maart 2021 van start kunnen gaan, wordt bekeken of opnieuw een aangepaste opzet noodzakelijk is.

Overige amateurvoetbal
Het bestuursbesluit voor de tweede en derde divisie en de hoofdklasse heeft geen betekenis voor de overige klassen van het amateurvoetbal (A- en B-categorie). Daarover wordt besloten zodra de nieuwe kabinetsmaatregelen bekend zijn gemaakt.

Bron: KNVB

 

Geef jouw reactie