KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

'We willen komend seizoen echt groeien met de jeugd'

Met een ledenaantal rond de 750 is RKAVIC een middelgrote vereniging. Sportiviteit en gezelligheid voeren de boventoon bij de club uit Amstelveen die al sinds 1916 bestaat. Bijzonder is dat RKAVIC zelf eigenaar is van sportpark Escapade. Het eerste team komt momenteel uit in de zondag derde klasse. De ambities liggen zeker hoger. Zo werkt de club nauw samen met de Wooter Academy, van voormalig Ajax-speler Nordin Wooter, die gebruik maakt van de velden van RKAVIC en zo zijn er meerdere fijne samenwerkingen op het sportpark. Paul-Jan van Rooijen is sinds zes jaar de bestuurlijke aanvoerder van de club.

Van Rooijen is een echte clubman. De geboren Amstelvener werd in 1978 als zesjarige lid, doorliep de hele opleiding en schopte het zelf ook tot het eerste elftal. Promotie naar de derde klasse was het hoogtepunt in zijn carrière als ‘bonkige’ spits van de hoofdmacht. Via Fred Kollen, op dat moment voorzitter van de club, kwam Van Rooijen acht jaar geleden in het jeugdbestuur terecht. ‘Ik heb daar wel even goed over moeten nadenken. De club RKAVIC heeft mij veel gebracht. Dus ik besloot om het te doen.’ En nu is hij zelfs al een aantal jaar voorzitter. Uitdagingen zijn er genoeg. Zoals bij veel verenigingen blijft het werven van vrijwilligers een belangrijk aandachtspunt. Daarnaast wordt er bij RKAVIC hard gewerkt om het technisch kader te versterken. ‘We bieden onze trainer onder meer de mogelijkheid voor het volgen van cursussen bij de KNVB en krijgen daar veel aanmeldingen voor binnen. Iets wat we als vereniging zeker ook stimuleren.’ Op het gebied van vrijwilligerszaken bespeurt Van Rooijen wel een positieve tendens, waarbij corona misschien wel een positieve invloed heeft. ‘Wellicht komt het dat mensen tijd overhouden en zodoende nu wel iets voor onze jeugd kunnen betekenen.’ Daarnaast heeft de club de relatief stille voetbalperiode aangewend om de faciliteiten op peil te brengen. ‘We hebben de kantine geverfd en er is led-verlichting geplaatst rondom de kunstgrasvelden.’

RKAVIC beschikt over een grote zaalvoetbalafdeling met zo’n 20 teams. Het aantal jeugdleden schommelt rond de 220 en dat wil de club graai verhogen. Volgens Van Rooijen is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ook in Amstelveen is er immers veel concurrentie van andere sporten. Positief is dat de jeugd onder meer door de grote inzet van nieuwe bestuursleden Peter Crowe en Gert-Jan Dokter. Zij en andere begeleiders zorgen dat zij (onderling) kunnen blijven voetballen. ‘Dat is van groot belang voor de vereniging RKAVIC, met elkaar en voor elkaar.‘ Naar het moment dat er ook weer tegen andere clubs gespeeld kan worden, kijkt ook Van Rooijen uit.

Impuls door samenwerking

De spelers die via de Wooter Academy in en/of doorstromen naar het eerste elftal zorgen zeker voor een kwaliteitsimpuls bij RKAVIC. In het tussentijds afgebroken seizoen 2019-2020 waren de Amstelveners hard op de weg naar het kampioenschap en zo promotie naar de tweede klasse. Corona was spelbreker. ‘We stonden stijf bovenaan. Zelf kon ik dat wel relativeren, maar voor de jongens zelf en het begeleidingsteam was dit wel een grote teleurstelling. Meer dan mogelijk nog wat toernooitjes in de regio spelen, zit er volgens Van Rooijen dit seizoen niet meer in. Het vizier is dus gericht op het seizoen 2021-2022 waarin hopelijk ook op voetbalgebied alles weer normaal gaat verlopen en het verenigingsleven weer helemaal kan opbloeien! ‘We zijn er helemaal klaar voor’ , besluit Van Rooijen.

Dit artikel is ook terug te vinden in de juni-editie van 433 Magazine.

  • RKAVIC
  • Paul-Jan van Rooijen
  • Wooter Academy

Geef jouw reactie