Uit de regio

Hillegom blijft in de race voor plek in de eerste klasse

S.V. Hillegom heeft de eerste horde in de nacompetitie overwonnen. SCH’44 werd op het eigen complex de Zanderij met 2-0 verslagen. De doelpunten vielen allebei na de rust. Eerst scoorde Jasper van Trigt, al na 1 minuut in de tweede helft, de 1-0. Jeroen Dedel verdubbelde tien minuten voor tijd de marge.

De Hillegommers hadden voor rust al kunnen scoren, maar o.a. Aidan Ryan, die tweemaal alleen voor de keeper verscheen, ving bot. Voor SCH’ 44 uit Harmelen was er weinig te halen in Hillegom en bovendien gaat de ploeg volgend seizoen op zaterdag spelen. De volgende tegenstander op Tweede Pinksterdag op de Zanderij is Assendelft. Bij eventuele winst van Hillegom wordt op neutraal terrein nog de finale gespeeld.

Trainer Bas Naber keek tevreden terug en concludeerde dat zijn ploeg op de goede weg is. ‘Nuttige overwinning. We moesten vandaag geduld hebben met de score. We zijn goed begonnen, hoewel de eerste helft lastig was. In de tweede helft hebben we het verschil gemaakt. Op cruciale momenten hadden we wel meer moeten scoren. Gelijk na de rust scoren, was lekker en zette ons op het goede spoor naar de 2-0.’