Uitslagen

Ter Leede strandt in het zicht van de haven

Ter Leede heeft het net niet gered in de eerste ronde van de nacompetitie Met de penaltyserie was het dichtbij de winst toen het noodlot toesloeg.

De equipe van oefenmeester Henk Wisman had de eerste wedstrijd onder barre weersomstandigheden met 2-0 verloren van Ajax. Zaterdag won het door een doelpunt van Jesse Dingjan en een benutte penalty van Jeffrey Bok met dezelfde cijfers. Een verlenging was zo noodzakelijk. Die bracht niets op en vervolgens nam Ajax op het laatst de penaltyserie beter.

Wisman: ‘Ik kan de jongen niets verwijten. We waren er dicht bij maar daar hebben we niets aan. De trainer van Ajax: ‘We hadden het de eerste helft al op slot moeten gooien, want de kansen hebben we gehad. Helaas wilde hij er niet in. We stonden op verlies, maar winnen wel en dat is het belangrijkste. Ter Leede likte zijn wonden. Volgend jaar weer nieuwe kansen in de hoofdklasse.