Uitslagen

Ter Leede heeft aan een treffer genoeg voor derbyzege

De derby in de derde divisie tussen Ter Leede en FC Lisse is zaterdag in 1-0 geëindigd. De Sassenheimers poetsten zo het verlies van de openingswedstrijd weg. Lisse staat na twee duels nog met lege handen. Een vroege treffer van Noah Marti gaf de doorslag.

Voordat de Lissenaren wakker waren, lag de bal al in het netje. Het werd een derby die het aankijken qua spanning waard was en een hoge score gezien het aantal kansen werd verwacht. De Sassenheimers hielden de krappe voorsprong vast tot de rust. In de tweede helft leek daar verandering in te komen. De bezoekers kregen een penalty toegewezen, maar deze werd door Enzo Stroo niet benut. Een fikse domper voor Lisse die veel invloed had op het verdere verloop van de wedstrijd. De bezoekers kwamen niet meer tot scoren en zo eindigde de derby in 1-0/ Een eindstand waarmee Ter Leede dik tevreden was.

Verdediger Daan Walraven van Ter Leede was blij met de winst. ‘Na het verlies vorige week is dit een goede opsteker voor ons vertrouwen en het vervolg van de competitie. We hebben allemaal hard gewerkt. We kwamen snel op voorsprong en hebben deze goed verdedigd. Zelf hebben we wel een paar grote kansen gehad. Dat FC Lisse de penalty miste, gaf ons gelijk meer energie en bij hun gingen de koppies hangen. Het forceert spelen van de lange bal, werkte in ons voordeel. Voor mij was dit mijn eerste derby en het geeft mij het gevoel dat ik me als Amsterdam gelijk Sassenheimer voel.’