KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

FC Lisse in de koker voor loting KNVB-Beker

Op 2 juli 2016 zal in Zeist de loting voor de eerste rondes van de KNVB-beker worden verricht. FC Lisse is één van de amateurverenigingen die zich heeft weten te kwalificeren. De derde divisionist stroomt in de voorronde. Met onder meer ook FC Rijnvogels, Quick Boys, Noordwijk en Rijnsburgse Boys is de Bollenstreek ruim vertegenwoordigd in het landelijke bekertoernooi.

Eerste ronde
De negen beste ploegen in de zaterdag- en zondagtopklasse buiten de kampioenen en (vervangende) periodekampioenen om en de kampioenen van de zes hoofdklassen hebben zich direct geplaatst voor de eerste ronde. Het gaat in totaal om 24 clubs (12 zaterdag en 12 zondag), die samen met de 18 winnaars uit de voorronde gaan strijden om een plek in ronde 2.

Tweede Ronde
Vanaf ronde 2 stromen nog enkele vrijgestelde amateurploegen in. Dit zijn de Topklasse-kampioenen en de (vervangende) periodekampioenen. Het gaat in totaal om 8 ploegen (4 zaterdag en 4 zondag). Ook de 35 BVO’s (met uitzondering van de beloftenteams), doen vanaf deze ronde mee. Samen met de 21 winnaars uit de eerste ronde komt het totaal op 64 ploegen.

Voorronde
Het toernooi om de KNVB-Beker begint dit jaar met een voorronde waarin in totaal 36 amateurploegen het tegen elkaar opnemen. Dit zijn de nummers 14 uit de voormalige topklassen (2 ploegen), de winnaars van de nacompetitie om een plek in de nieuwe Derde Divisie (10 ploegen) en de halve finalisten in de zes districtsbekertoernooien (24 ploegen).

  • FC Lisse
  • KNVB-beker

Geef jouw reactie