KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Ter Leede loopt zich stuk op stug RVVH

Ter Leede heeft haar status van topteam in de hoofdklasse A zaterdag niet weten waar te maken. De Sassenheimers verloren tot grote teleurstelling van trainer Henk Wisman met 0-1 van het veel lager geklasseerde RVVH. Het was ook Ter Leede de eerste thuisnederlaag sinds 1 april.

Aanhaken
Wisman hoopte op een winstpartij om Noordwijk in het vizier te houden. Het kwam er niet van ondanks een hectische eindfase. De bal wilde maar niet goed vallen voor de gastheer. Wisman was het er na afloop van de wedstrijd wel over eens dat zijn ploeg de hand in eigen boezem diende te steken.

Scorend vermogen
Wisman: ’Het scorend vermogen breekt ons al vanaf het begin van de competitie op. Thuis wil je niet verliezen. Vandaag ging het tot de zestienmeter goed. In het vervolg als we toe moeten slaan, staan we er niet. Het eerste half uur domineren we en hadden we al in de eerste minuut moeten scoren (Oussama Siali, red). Daarna krijgen we nog een aantal kansen (Marc de Kruijs tweemaal, red). We hadden dus zeker minimaal een keer of meer moeten scoren. Na het eerste half uur werd het alleen maar moeilijker. RVVH ging met de minuut compacter spelen en het werd zo nog lastiger om ze kapot te spelen.’

Snelle achterstand
Dat de ruststand op 0-0 bleef steken, was voor de Sasenheimers een tegenvaller. Na een klein uur nam RVVH zelf de leiding door Sanzio Dieterich, die een dieptebal op waarde schatte 0-1. Tijd voor Ter Leede om tegen de wind in een tandje bij te zetten. Dat schepte meer mogelijkheden voor RVVH. De bezoekers verzaakte echter om via Guytano dos Santos de deur op slot te gooien. Zo bleef Ter Leede in leven en ging het vol voor de gelijkmaker. Een ware belegering vond plaats voor het doel van RVVH- doelman Danny Spelde. De gelijkmaker kwam er ondanks alle inspanningen niet voor de brigade van Wisman. De volgende week speelt Ter Leede tegen Swift.

Tekst: Hennie van de Weerd

  • Ter Leede

Geef jouw reactie