Uitslagen

Hillegom raakt verder achterop na verlies tegen JOS

SV Hillegom is er zondag niet in geslaagd de neerwaartse spiraal te doorbreken. Op de Zanderij bleek JOS/Watergraafsmeer met 0-2 te sterk.

Hillegom startte voorzichtig en speelde compact bij elkaar. Dat werd gelijk afgestraft door Jordi Hollewand, die uit een corner raak kopte. De Amsterdammers maakten het zichzelf erg moeilijk door er geen 0-2 van te maken en zichzelf zo lucht te verschaffen. De coach Cor ten Bosch van JOS was wel blij met de winst, maar was minder te spreken over het vertoonde spel van zijn discipelen. ‘Wij kunnen veel beter. We hadden eerder meer doelpunten moeten maken. We waren te onrustig, maar een goal van ons had goedgekeurd moeten worden. Buitenspel wat het niet was volgens mij. We maken het ons zelf lastig, want de kansen waren er om te scoren. Ik vond ons niet best vandaag. Als ik eerlijk ben, had Hillegom qua inzet een puntje verdiend. De tweede helft zijn ze goed op dreef geweest en spelen ze met veel meer power naar voren. Wij zijn vandaag de gelukkigste geweest. We hebben een lastige tegenstander overwonnen en zijn een paar keer door het oog van de naald gekropen.’ Zeer laat in de tweede helft klaarde Reggie Schaap de klus en scoorde hij eindelijk de verlossende 0-2.

Jeroen Dedel van Hillegom raakt na de nederlaag niet in paniek. ‘Het is jammer dat onze inzet niet is beloond. We hadden een puntje verdiend. We hebben sowieso in de eerste helft een paar goede kansen laten liggen. Als we dan gelijk hadden gemaakt, kan het nog alle kanten op. We creëren wel wat kansen alleen het euvel is dat het niet achter elkaar is vandaag. Ik kijk wel verder en heb zeker de ambitie om in het linkerrijtje te geraken. Misschien is het niet reëel, maar dat is zeker mijn streven met de club. We krijgen nu ploegen waar we van kunnen winnen en dan zien we wel waar we staan. De competitie is nog lang. Het wordt nu tijd voor punten.’