KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Oranje met uitblinkende Martens overtuigend naar laatste vier

Voor de twee keer in de historie, na 2009, hebben de Oranje Leeuwinnen de laatste vier van het Europees kampioenschap bereikt. Aan de hand van de uitblinkende Lieke Martens (links op de foto) werd Zweden, winnaar van olympisch zilver in Rio, knap met 2-0 aan de kant gezet.

De eerste helft was van beide kanten voorzichtig. Het enige hoogtepunt leverde wel direct een treffer op. Lieke Martens opende, met haar twee doelpunt van het toernooi, na ruim een half uur de score uit een schitterende vrije trap (1-0).

De beste speelster van Nederland stond ook aan de basis van de 2-0. Met een prachtige pass op maat lanceerde Martens bij een snelle tegenstoot Shanice van de Sanden. Haar voorzet was dit keer op maat, waardoor spits Vivianne Miedema eindelijk haar eerste treffer op een groot eindtoernooi kon scoren.

De grootste kans na rust was tot op dat moment voor Zweden. Mandy van den Berg, ingevallen voor de aan de knie geblesseerde Stefanie van der Gragt, liet de sterke Stina Blackstenius uit haar rug weglopen. Gelukkig stond het vizier van de Zweedse spits niet goed afgesteld. Na de 2-0 lukte het Zweden de Oranje Leeuwinnen nauwelijks in de problemen te brengen. Miedema en invalster Renate Jansen waren nog dichtbij de 3-0. Op het moment dat de buit al binnen was, ontsnapte Blackstenius nog een keer aan de aandacht. Een opgelegde kans vrij voor doelvrouw Sari van Veenendaal was echter niet aan haar besteed. Een treffer van Lotta Schelin werd vanwege buitenspel terecht afgekeurd.

De ploeg van trainster Sarina Wiegman speelt donderdag in de halve finale in Enschede tegen de winnaar van de kraker tussen Engeland en Frankrijk. Deze teams treffen elkaar zondag.

Foto: KNVB

  • Oranje Leeuwinnen
  • EK

Geef jouw reactie