KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Vince de Kwant wil snel weer op het veld staan bij DSOV

Vince de Kwant heeft het enorm naar zijn zin bij DSOV. Voorlopig is er echter een kink in de kabel gekomen. Door het coronavirus is de competitie voortijdig beëindigd. Ook met elkaar trainen op veilige afstand zit er nog niet in. De aanvaller van de zondag eersteklasser uit Vijfhuizen over de ontstane situatie.

‘Het coronavirus is heel erg is en naar mijn mening voorlopig nog de boosdoener. Ik hoop wel dat we dit seizoen nog aan voetballen toekomen. Ik doe er zelf alles aan om fit te blijven, maar de gezamenlijke trainingen blijven toch het belangrijkst om je ritme vast te houden. Je hebt zeker een maand nodig om weer op je gewenste niveau te komen. Hoe het er in de toekomst uitziet, is nog koffiedik kijken. Ik speel samen met mijn broer Loet en dat is op zich al uniek voor mij.’

De Kwant zat vijf jaar bij de Koninklijke HFC aan de Spanjaardlaan in Haarlem en speelt sinds 2018 bij DSOV. Zijn broer Loet sloot zich een jaar later aan en nu staan ze samen in de aanvalslinie. Vince is een snelle flankspeler op de linkerkant. Voor de van nature rechtsbenige aanvaller is op deze positie spelen geen probleem. Zijn broertje speelt aan de rechterkant. Samen zorgen ze zo voor paniek bij de tegenstander. Vince is erg lichtvoetig en technisch gezien heb je al een kluif aan hem. Hoe het allemaal reilt en zeilt in de toekomst zal het vervolg uitwijzen. De Kwant wil zo snel mogelijk weer aan de bak, want hij mist het voetbal enorm.

Tekst: Hennie van de Weerd

 

  • Vince de Kwant
  • DSOV

Geef jouw reactie