Uit de regio

Ter Leede maakt verwachtingen waar tegen Breukelen

Ter Leede heeft zich vaster op de koppositie genesteld in de hoofdklasse A Het won verdiend met 0-2 van rode lantaarndrager FC Breukelen. Bij de rust was de stand nog in evenwicht. Na rust sloeg Ter Leede toe. Vincent Ammerlaan opende met zijn tiende treffer van het seizoen de score. Marc de Kruijs maakte met de 0-2 het karwei af.

Achtervolgers Swift en Noordwijk liepen averij op en speelden gelijk. Achilles Veen en Spijkenisse werden afgelast. De enige smet op de wedstrijd was de rode kaart voor Oussama Siali een kwartier voor het einde. De middenvelder werd herhaaldelijk hard van achteren aangepakt. Scheidsrechter Augustin speelde daar te weinig op in. Bij de derde aanslag was Siali het zat en maakte hij een voetbeweging met rood tot gevolg.

Oefenmeester Henk Wisman werd er niet blij van. ‘Oussama werd een paar keer behoorlijk aangepakt. Er zit geen kwaad bloed in die jongen. Een echte voetballer en dan zo tegen rood aanlopen. De eerste helft was lastig voetballen voor ons. Breukelen voetbalde zeer compact en er was heel weinig ruimte om de juiste opening te vinden. Na de rust ging het een stuk beter en komen we op voorsprong. Tien minuten later maken we het af. Ik ben tevreden met de winst die verdiend was. We hebben in ieder geval een lastige klip omzeild vandaag. Voorlopig staan we vaster op de bovenste plaats.’

Volgende week treft Ter Leede RVVH. Het duel begint om 14.30 op sportpark de Roodemolen.