KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

DIOS begint als trotse koploper aan 2019

In de derde klasse op zondag kende SV DIOS een uitstekende eerste seizoenshelft. De ploeg van Dave Lange zag enkele vaste krachten de club de rug toe keren, maar de resultaten leiden er niet onder. Sterker nog, de Nieuw-Vennepers gaan met 24 punten uit elf wedstrijden het nieuwe jaar in als trotse koploper.

Gesplitste competitie

De competitie kent op dit niveau in district West 2 dit jaar een andere opzet. Na 10 februari is er een halve competitie gespeeld en volgt er een nieuwe indeling. De eerste zes teams gaan samen met de eerste zes uit de andere poule door naar de winnaarspoule. In een halve competitie wordt dan gestreden voor een ticket naar de tweede klasse.

Lange: ‘Dat je nu eerste staat, is nog geen garantie voor over vijf maanden. De druk om te presteren zal door deze jongens bij hun zelf al worden opgelegd. Een unieke kans kan er aankomen. Wat de kansen betreft, blijft het gissen. Van vijf ploegen weet je al wat, maar zij ook van jou. Uit die andere poule kun je nu alleen nog maar naar de rangschikking en uitslagen kijken. Het is wel een uitdaging om net zo goed te blijven presteren en dat betekent op alle vlakken scherp blijven, o.a. de conditie, concurrentie onderling en natuurlijk ook het spel. Het scoren mag altijd vaker.’

Je bent al de nodige seizoenen werkzaam bij DIOS. Wat is het geheim om al zo lang succesvol met elkaar samen te werken?

‘Ik denk dat dit met verschillende factoren heeft te maken. De selectie randvoorwaarden moeten goed zijn. Voor mij is dat er een goede staf omheen zit, waar de kleding en materialen op orde zijn. De begeleiding moet oog en oor hebben voor de spelers en dít met mij communiceren. Bij DIOS is er de laatste jaren een goede doorstroming van de jeugd, waardoor je selectie elk jaar wat verandert. De kwaliteit gaat hierdoor omhoog en af en toe komt er een goede speler die het bij DIOS wil proberen. Ook moet je hier als hoofdtrainer goed in contact staan met de begeleiding van de jeugd en die spelers durven in te zetten. Je laat de jeugd weten dat ze volgend jaar een kans maken. Op deze manier behoud je ze voor de selectie én je laat de spelers van het eerste zien wat er aan komt. En wat natuurlijk niet onbelangrijk is: de prestaties! We zijn in een korte tijd van de vijfde- naar een stabiele derde klasse gegaan. Ik denk dat onder andere deze zaken maken dat ik en gelukkig ook DIOS al zo lang samen zijn en hopelijk nog langer door mogen gaan.’

2019

De selectie van DIOS hervat op donderdag 3 januari de training en gaat kort daarna op trainingskamp naar Barcelona. Op 13 januari staat een vriendschappelijk wedstrijd tegen de Koninklijke HFC (za) op het programma. Een week later volgt het eerste competitietreffen van 2019 uit tegen FC Aalsmeer.

 

 

  • SV DIOS
  • Dave Lange

Geef jouw reactie