Uit de regio

Bok: 'Alles uit de kast halen om te promoveren'

Zaterdag aanstaande valt de beslissing in het tweeluik tussen Ter Leede en ODIN’59 voor een plek in de derde divisie. Op een snikheet sportpark de Roodemolen einde het eerste treffen in 1-1. Een kwartier voor de het einde schoot Marc De Kruys de gelijkmaker binnen. Een vroeg 0-1 achterstand werd zo gerepareerd.

De ploeg van Henk Wisman had twintig minuten nodig voor herstel. Vincent Ammerlaan, De Kruys en Jeffrey Bok kregen uitstekende mogelijkheden. Vooral Bok had pech dat zijn inzet werd gepareerd door ODIN- keeper Barry van Dijk, die vervolgens bij de rebound van De Kruys weer op de goede plek stond. De rust ging in met een kleine marge van een doelpunt.

Jeffrey Bok: ‘Ja, dat was jammer. Kom je gelijk dan ziet de wereld er weer heel anders uit. Ook de bal van Marc valt niet binnen. Ik heb zo min mogelijk aan het warme weer gedacht. Je bent toch gefocust op de wedstrijd. We hebben onze krachten goed verdeeld over de wedstrijd anders ga je toch lek het laatste kwartier. We komen dik verdiend op 1-1 door Marc (De Kruys, red.) maar komen niet toe aan de winnende goal. En dat is jammer, want een doelpunt meer zat er zeker in voor ons, maar ook bij ODIN. Toch vind ik dat wij de betere kansen kregen in de tweede helft. Zij gebruikte veel de lange bal, die we goed onder controle hadden. Het was voor beide teams een zware wedstrijd. Aan het kunstgras kon je merken dat het bloedheet was. Gelukkig stond er een aardig windje Dat maakte het een stuk dragelijker.’

Volgende week wacht de return in Heemskerk. Daar valt de beslissing wie er doorgaat. Bok heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. ‘Ja, dat heb ik zeker. Als ik naar vanmiddag kijkt, hebben wij meer inhoud. Daar moet het verschil worden gemaakt. Voor mijn medespeler Oussama Siali is het even lastig om dat de ramadan is begonnen. Hij zal zich erdoor moeten slaan volgende week. Ook hij wil graag omhoog. Dit is de herkansing die we krijgen en met beide handen moeten aangrijpen.’