KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Column Andy Houtkamp

Laat ik 2024 maar eens koninklijk beginnen. Mijn vrouw was uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie van de koning. Nee, niets met sport te maken, maar met haar verdiensten in de gezondheidszorg. En dus moest ik terugdenken aan de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta. Ik werkte voor RTL en wij hadden geen enkele uitzendrecht van welke sport dan ook. Dat was allemaal voorbehouden aan mijn huidige werkgever, de NOS.

Wij besloten om elke avond te gaan draaien in het Holland Heineken House waar de toenmalige Prins der Nederlanden de winnaars van medailles huldigde. Nu hield de Prins, net als ik, van een lekker pilsje en voelde zich dus ook thuis in het HHH. Om problemen te voorkomen, had ik met de woordvoerder van de prins en met Willem- Alexander zelf de afspraak gemaakt dat ik hem niet zou filmen na 22.00 ‘s avonds. Als tegenprestatie zou ik aan het eind van de Spelen een exclusief interview met hem krijgen.

En zo geschiedde. Na een week elkaar dagelijks te hebben gezien en gesproken te hebben, was er duidelijk een band ontstaan. Zo erg dat hij een keer het Holland Heineken House binnen kwam en mij zag staan met een vol glas bier in mijn hand. Lachend kwam hij dorstig op mij af en zei schaterend: U vindt het toch niet erg? En pakte het glas gerstenat uit mijn hand en zette het aan zijn vorstelijke mond. Omstanders vonden het een mooi schouwspel en ik voelde mij bijna vereerd.
Aan het eind van de Spelen kreeg ik mijn toegezegde exclusieve interview. Na afloop van het geanimeerde gesprek deden we de deur van de kamer open waar we het hadden opgenomen en daar stond collega Jack van Gelder van de NOS met draaiende camera. Hoogheid mag ik u een paar vragen stellen zo aan het eind van de Spelen?, was zijn vraag. Het antwoord verbaasde hem en deed mij goed. Nee, meneer Van Gelder, deze is voor meneer Houtkamp en liet daarmee mijn collega in verwondering achter. Het zou een van de weinige keren zijn dat ik van Jack won.

Andy Houtkamp

  • Andy Houtkamp
  • column
  • sportverslaggever

Geef jouw reactie