KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Valk nieuwe hoofdtrainer Alphense Boys vanaf zomer 2024

Volgend seizoen is Marcel Valk de hoofdtrainer van Alphense Boys 1. Hij neemt in de zomer van 2024 het stokje over van de interim-trainer, die binnenkort zal worden aangesteld voor de periode vanaf begin januari tot juni ‘24.

Marcel Valk is 56 jaar, geboren in Hazerswoude-Rijndijk en woonachtig in Koudekerk aan den Rijn. In elf seizoenen (1990-2001) speelde hij bijna driehonderd wedstrijden in de ere- en eerste divisie namens FC Den Haag (ADO Den Haag), RKC Waalwijk, Go Ahead Eagles, FC Volendam en Willem II.

Na zijn profcarrière keerde Marcel Valk terug naar Willem II, om onder leiding van Andries Jonker en Fons Groenendijk anderhalf jaar assistent-trainer van het eerste elftal van de Tilburgers te zijn. Daarna is de oud-profvoetballer nog een seizoen assistent-trainer geweest bij Willem II Vrouwen. In Zuid-Holland werkte Marcel als assistent- en hoofdtrainer van ADO Den Haag Vrouwen en als hoofdtrainer van VV Koudekerk en SV Zevenhoven. Vanaf de zomer van 2019 was Marcel Valk tot en met september 2023 hoofdtrainer van WV-HEDW uit Amsterdam.

Kans in de eigen regio
'Ik kijk ernaar uit om bij Alphense Boys aan de slag te gaan. Samen met de club ga ik verder bouwen aan het regionale gezicht dat de vereniging wil hebben. Met de spelers en staf zullen wij herkenbaar Alphense Boys-voetbal gaan spelen', kondigt Marcel Valk aan. Wat hij bijzonder en extra mooi vindt, is dat hij bijna twintig jaar na het begin van zijn trainersloopbaan op topamateurvoetbalniveau aan de slag kan gaan in de omgeving waar hij zelf woont. 'Ik ben blij dat ik eindelijk de kans krijg om mij in de regio te profileren als hoofdtrainer.’

De optie dat Marcel Valk – na het opzeggen van Remco Tuinenburg - per direct start als hoofdtrainer zou starten, is uitvoerig overwogen en besproken. ‘De nadrukkelijke voorkeur van Marcel was om in het nieuwe seizoen te beginnen. Dan kunnen we een frisse start maken. Het is belangrijk om in de komende maanden daar de voorbereidingen voor te treffen en om een goed team - zowel spelersgroep als begeleidingsstaf - samen te stellen. Door een interim-trainer aan te stellen voor de tweede seizoenshelft willen wij de juiste mind set creëren met de groep’, aldus Edwin Spliet, bestuurslid Alphense Boys 1.

  • Alphense Boys
  • Marcel Valk
  • Willem 11
  • ADO Den Haag WV-HEDW

Geef jouw reactie