KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

SCW loopt in het mes tegen tiental Kagia

SCW slaagde er niet in om Kagia op een dwaalspoor te brengen. Het verloor in het laatste kwart van de wedstrijd ondanks een speler meer op het veld met 2-0. Voor Edwin van Maas en zijn ploeg was het slikken geblazen. De oefenmeester van SCW had vooraf stilletjes gehoopt op een puntje.

Dat zat er zeker in, want verdedigend stond het als een huis bij de ploeg uit Rijsenhout. Onder aanvoering van Marcel Hofman kwam Kagia er maar niet doorheen. Dat de ruststand inging met 0-0, was een winstpunt voor SCW en kweekte het een dosis zelfvertrouwen voor het tweede bedrijf. Een kleine twintig minuten voor het einde viel de beslissing. Kagia- speler Tom Hoejenbosch kreeg rood voorgetoverd en dat was voor de ploeg van Van Maas het sein om alsnog toe te slaan. Het liep even anders. Een dieptepas van Rens Lamboo werd niet goed gecontroleerd door SCW en gleed door op het natte veld. Kagiaan Tijs van der Schinkel profiteerde optimaal en opende de score. Vijf minuten later schoot Dirk-Jan Ligtenberg Kagia in veilige haven 2-0. SCW verbluffend achterlatend.

Dat er vandaag zelfs geen puntje inzat, kon de oefenmeester niet ontmoedigen na afloop van de wedstrijd. ‘Na de rode kaart gaat het fout bij ons. Als je ziet hoe wij de bal verspelen terwijl iedereen in voorwaartse richting staat. Die speler maakte het fantastisch af en dan loop je achter de feiten aan. Tot de 75e minuut is er niets aan de hand. Na de rode kaart hadden we slimmer moeten spelen. Kijk bijvoorbeeld naar de vrije trap die wij huizenhoog overschieten. De 1-0 was niet eens onterecht, want Kagia heeft veel kwaliteit in huis. De bal een keer raken is een van de sterke punten van hun ploeg. Toch baal ik wel als je een kwartier voor tijd nog op 0-0 staat. Jammer en ik hoop dat de spelers er weer wat van hebben opgestoken. We krijgen nu allemaal derby’s. Volgende week wacht Hoofddorp en kunnen we het recht zetten. Dan volgt de topper tegen VVC. We gaan onze huid duur verkopen.’, besloot Van Maas.

Tekst: Hennie van de Weerd

 

  • SCW
  • VV Kagia
  • Edwin van Maas

Geef jouw reactie