KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Burgemeester trapt af bij topper Alliance22- Feyenoord

Haarlem mag dan al enkele jaren haar betaald voetbal kwijt zijn, toch komt Feyenoord zaterdag 29 september op bezoek in Haarlem. En wel bij het damesvoetbal. Op deze dag spelen de Meiden Onder 17 jaar (MO17-1) van sv Alliance’22 thuis tegen Feyenoord. Burgemeester Jos Wienen verricht om 14.30 uur de aftrap van deze bijzonder sportieve ontmoeting.

De KNVB heeft dit seizoen een competitie opgericht voor de landelijke topteams in het meidenvoetbal omdat veel meidenteams te weinig weerstand ondervonden in de ‘gewone’ hoofdklasse. De twintig deelnemende teams zijn onderverdeeld in twee regio’s: West en Oost. In beide competities spelen gerenommeerde amateurverenigingen als Rijnsburgse Boys, SteDoCo, HHC Hardenberg, Harkemase Boys en OJC Rosmalen maar ook teams als FC Eindhoven, Excelsior en Feyenoord. Twee clubs uit Haarlem hebben zich voor deze competitie met een team weten te kwalificeren omdat ze al jaren in de Nederlandse top meedraaien, namelijk DSS en Alliance’22.

Het team van Alliance’22 is een hecht team dat al jaren bij elkaar is onder leiding van Erwin van Baarle. Ambitieus, dynamisch en vol humor. Vorig jaar hebben ze voor de derde keer op rij de beker meegenomen op het Nederlands kampioenschap voor meidenteams. Feyenoord wil zich gaan kwalificeren voor de eredivisie voor vrouwen (daar doen ze nog niet aan mee) dus zij zijn deze zomer een grote regionale wervingsactie gestart voor dit team van MO17. Op die manier bouwen ze aan hun eigen jeugd.

Alliance’22 heeft een minder grote vijver om uit te vissen en de spelers voelen daarom een gezonde spanning voor de wedstrijd van zaterdag. Het zal een ultieme test worden van de teamspirit. Uiteraard is publiek van harte welkom bij deze op voorhand aantrekkelijke wedstrijd.

 

  • meidenvoetbal
  • Feyenoord

Geef jouw reactie