Uitslagen

Lisse opvallend ruim langs Sparta Nijkerk

FC Lisse is erin geslaagd om Sparta Nijkerk aan de zegekar te binden. De ploeg van Raymond Bronkhorst won met 4-1. Lisse staat nu op zeven punten uit vier duels en klom door de tweede zege op rij naar de subtop in de derde divisie.

Er was Sparta Nijkerk veel aan gelegen om de goede start voort te zetten, maar de Lissenaren In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, De Nijkerkers waren iets gevaarlijker in de vele aanvallen die over en weer golfden. De vraag was wie het eerste doelpunt zou maken. Dat gebeurde vlak voor rust toen de bezoekers op een 0-1 voorsprong kwamen. Althans dat dacht men. Op aanraden van de assistent-scheidsrechter kreeg FC Lisse geen doelpunt tegen maar een vrije trap mee. FC Lisse ontsnapte. Kort daarna brak de rust aan.

De tweede helft begon dramatisch voor de Lissenaren. Binnen twee minuten spelen lag de bal door een onoplettendheid in het netje voor Sparta Nijkerk. Maurice de Ruiter tekende de 0-1 aan. FC Lisse herstelde zich prima van deze optater en was het Mo Adouch die rond de 20e minuut gelijk maakte met een bekeken schuiver 1-1. De Lissenaren kregen gelijk moed en speelden een sterke 2e helft. De bezoekers werden na de gelijkmaker compleet overrompeld en maakte twee doelpunten van Tom Duindam het verschil. Tom Noordhof deelde vlak voor tijd de genadeslag uit door via de binnenkant van de paal de score op te voeren naar 4-1. FC Lisse kan terugkijken op een uitstekende 2e helft en was in deze fase zeer effectief.

Ook FC Lisse- trainer Raymond Bronkhorst was zeer tevreden over met name de tweede helft. ‘Dit zijn de wedstrijden waar je voor speelt. Ik vind dat Sparta over een goede ploeg beschikt. Fases waren zij beter en dan was het weer onze beurt. Weinig echte kansen in de eerste helft. En een terechte goal die afgekeurd wordt. Na dat tegendoelpunt hebben we ons prima hersteld. We gingen voetballen en bouwden de score goed uit. Dat het toch nog 4-1 wordt, vind ik een beetje geflatteerd. De jongens waren heel scherp. Hier kunnen we mee verder.’

De eerstvolgende wedstrijd van FC Lisse is thuis tegen laagvlieger ACV.