Uit de regio

BSM laat zege uit handen glippen

BSM heeft in de eerst competitiewedstrijd direct averij opgelopen. Het Amsterdamse S.C. Eendracht kwam in de laatste minuut op gelijke hoogte (2-2). Een domper van jewelste voor de Groene Tijgers.

Oefenmeester René Ras. ‘Erg jammer dat we in de laatste minuut door een zondagsschot de mist ingaan. We hadden het gezien de mogelijkheden die we kregen in de eerste helft al af moeten maken. Ik moet zeggen dat ik die tien minuten blessuretijd redelijk rechtvaardig vond. Je moet ook een beetje geluk hebben, maar helaas. Na de 2-1 wordt het billen knijpen. We hebben nog wel wat mogelijkheden gehad. Een derde doelpunt voor ons wilde echter niet vallen.’

BSM had in die 1e helft een uitstekende start en kwam al na tien minuten op een 1-0 voorsprong. Het leek een kwestie van tijd dat de score door de vele kansen zou oplopen. Eendracht kon er weinig tegenover stellen en die paar inzetten werden met gemak in de 1e helft gekeerd door de BSM- sluitpost.

In het begin van de tweede helft leek er niets aan de hand toen BSM de 2-0 maakte. Daarna werd het spel echter een stuk minder bij de thuisclub. De eenheid op het veld was gedeeltelijk weg. Op het moment dat Eendracht de aansluitingstreffer maakte, kwam de thuisclub meer onder druk te staan.

Bij BSM maakte Jim Pijpers zijn debuut en dat ging hem goed af. In de tweede helft maakte ook voormalig Hillegom-speler Ioey Sobhi zijn opwachting. Ook hij kon niets aan de stand veranderen. Met man en macht werd er verdedigd en leek het erop dat BSM de winst zou binnenhalen. Door slecht uitverdedigen kwam Eendracht toch nog op gelijke hoogte.

BSM’er Jim Pijpers was teleurgesteld met het resultaat. ‘Het is helaas niet gelukt de overwinning binnen te halen. We zijn vooral de eerste helft heer en meester. We hadden toen moeten toeslaan, maar verzuimen dat te doen. Dat breekt ons uiteindelijk op.’