KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Alliance in de race voor prestigieuze award

Sv Alliance ‘22 is genomineerd voor de Michael van Praag (MVP) award. Deze prijs wordt toegekend aan partijen die zich op uitzonderlijke wijze inzetten om inclusie, toegankelijkheid of diversiteit binnen het voetbal op de kaart te zetten.

De top drie van genomineerden bestaat verder uit Karin Blankenstein (voorzitter John Blankenstein Foundation) en Agnes Elling (onderzoeker sociale ongelijkheid in sport - Mulier Instituut). De award wordt 28 september uitgereikt in de Johan Cruijff ArenA, door Michael van Praag zelf.

Alliance nam dit jaar als eerste amateurvereniging het initiatief om het OneLove logo op het shirt te dragen. De Haarlemse voetbalvereniging verdiende de voordracht voor de award met de manier waarop het de OneLove gedachte uitdraagt, concreet maakt én een stevige plek in de vereniging geeft. De impact van het inititief rijkt verder dan de eigen club. Inmiddels hebben meer verenigingen besloten om het OneLove logo op het shirt te dragen. De selectiecommissie zegt daarover: Het initiatief van Alliance is een geweldig voorbeeld hoe je in de breedtesport elke week aan iedereen kunt laten zien dat iedereen welkom is en zich zelf mag zijn op de sportvereniging.

Michael van Praag-award

In 2019 is tijdens het afscheid van oud-bondsvoorzitter Michael van Praag, die zich altijd heeft ingezet voor inclusie in het voetbal, het 'Pact van Praag' ondertekend. Hierin staan acht speerpunten waarmee de KNVB zich verder gaat inzetten voor bevordering van toegankelijkheid, diversiteit en inclusie binnen het voetbal. Eén van deze speerpunten is het uitreiken van de MVP-award

Vanaf juni 2022 kon heel voetballend Nederland kom nominaties insturen voor personen of collectieven die zich actief hebben ingezet om inclusie en diversiteit in het voetbal op de kaart te zetten. Een selectiecommissie, met vertegenwoordigers uit het amateurvoetbal (AV) en betaald voetbal (BV), heeft uit alle aangedragen nominaties een top 3 geselecteerd en bepalen wie de eerste MVP-award in ontvangst gaat nemen. De selectiecommissie bestaat uit: Just Spee (Bondsvoorzitter KNVB), Mohammed Allach (Technisch directeur RKC Waalwijk), Marijke Krabbenbos (Bestuurder amateurvoetbal), Marjolein Schepers (Speelster amateurvoetbal), Stanley Menzo (Trainer/oud-speler en Jacinta Lieuwes (Lid Commissie Mijnals)

Alliance ‘22 voorzitter Robert Graat: ‘We zijn totaal verrast en zeer vereerd met de nominatie. We staan vierkant achter de OneLove boodschap ‘Voetbal verbindt’ en vinden dat iedereen zich zelf moet kunnen zijn en zich welkom en thuis moet kunnen voelen op de club. Het uitdragen daarvan blijft noodzakelijk en urgent. Wij doen ons best omdat een plek te geven in de vereniging, in de manier waarop we met elkaar om gaan maar bijvoorbeeld ook in de opleiding van onze spelers en trainers. Met het OneLove logo op de mauw maken we niet alleen een statement tegen discriminatie, uitsluiting en grensoverschrijdend gedrag. Het helpt ons ook om het gesprek hierover in de club te voeren en het thema levend te houden. ‘

Update: De award werd gewonnen door Agnes Elling van het Mulier Instituut

  • Michael van Praag award
  • OneLove

Geef jouw reactie