KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Ryan wil beter presteren met Hillegom

Aiden Ryan, de snelle buitenspeler van S.V. Hillegom, heeft er veel zin in. En de club blijft terecht in de eerste klasse. We kennen het verhaal inmiddels. Ryan is wel geblesseerd aan zijn hamstring, maar als het goed is, traint hij volgende week weer mee.

Zondag stond SV Hoofddorp op het programma voor de MidWest Cup, maar dat speelde liever tegen Hollandia. Onder het mom van we kunnen geen acceptabel elftal neerzetten door blessures konden ze afzeggen. Geen voetbal dus op sportpark de Zanderij. Op papier verloor Hoofddorp de wedstrijd met 3-0. De organisatie van de MidWest Cup was er in ieder geval niet blij mee.

Bij Hillegom vond men het jammer, want had het liever de wedstrijd gespeeld. Nu was het wel heel makkelijk winnen geblazen. Dus werd het trainen i.p.v. voetballen, maar de wedstrijden volgen elkaar snel op. Dinsdagavond speelt Hillegom om 20.00 tegen Zandvoort voor dezelfde cup. De competitie begint 23 september met de uitwedstrijd tegen Legmeervogels. Een week later speelt men thuis tegen Zeeburgia. Ryan heeft bij voorbaat veel zin in het avontuur. Vorig seizoen ging het mis, dit jaar moet het beter. ‘We hebben een goede groep en daar doen we het mee. Ik denk zelf dat we het dit seizoen beter gaan doen omdat we, denk ik, meer scorend vermogen in huis. Er zijn wat spelers bijgekomen en de groep is wat groter. Waarschijnlijk gaan we iets anders spelen. Het ligt eraan wat de trainer (Stefan Teeken, red.) in de toekomst hanteert. De eerste indruk is goed. Het is nog even wennen, maar dat gaat snel. Eigenlijk is het nu testen en voor de coach afwegen.

De competitie hebben ze weer mooi hebben ingedeeld. We doen er alles aan om de supporters weer te vermaken. Hillegom is een prachtclub en ik heb het hier altijd naar mijn zin. Als we thuis spelen is het altijd volle bak en dat inspireert mij altijd. Vorig jaar was het naar mijn weten anders. Er zijn een aantal spelers bijgekomen. Ik wil graag mijn acties maken. Vorig jaar vond ik dat te weinig en het ligt eraan of ik op het juiste moment kan worden aangespeeld. Met mijn blessure gaat het de goede kant op. Ik heb afgelopen zondag meegedaan met het afronden. Volgende week doe ik gewoon weer mee, want gelukkig herstel ik snel.’

Tekst: Hennie van de Weerd.

 

  • SV Hillegom
  • Aiden Ryan

Geef jouw reactie