KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Japanse aanwinst voor Telstar Vrouwen

Akari Takeshige speelt de komende twee seizoen voor de Telstar Vrouwen. De 21-jarige centrale verdediger is een landgenote van Chinatsu Kira, die ook haar contract in Velsen-Zuid heeft verlengd. Daarmee komt het aantal Aziaten in de selectie van Marelle Worm op twee. De komst van Takeshige is mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van samenwerkingspartner Hera United.

Takeshige is afkomstig van INAC Kobe Leonessa en gaat nu dus voor de Witte Leeuwinnen spelen. ‘Ik heb altijd de droom gehad om in Europa te spelen. In Europa wordt er veel fysieker gespeeld en daar heb ik in mijn ontwikkeling als verdediger heel veel baat bij. Ik ben ontzettend blij dat Telstar mij deze kans geeft en dat ik mij zodoende in de kijker kan spelen bij bondscoach Ikeda. Ik zit nu tegen het nationale team aan en deze stap zal mij zeker verder brengen. Ik kijk er dan ook naar uit om met Telstar Vrouwen richting de top van de Eredivisie te gaan en leiding te geven aan de defensie’, vertelt Takeshige.op de website van Telstar.

De goedlachse Japanse heeft drie seizoenen in de We League gespeeld. Ze is erg lang voor Japanse begrippen en zal aanvallend ook van pas komen met haar kopkracht. Hans de Winter: ‘Ze viel mij op door haar eenvoudige en volwassen manier van spelen, ondanks haar 21 jaar. Ze heeft in bijna 50 wedstrijden in de top van de Japanse competitie.. Ik ben blij met Akari in de selectie. We zullen erg veel van haar gaan genieten.’

Bron: Telstar

  • Telstar Vrouwen
  • Japan
  • Akari Takeshige
  • vrouwenvoetbal

Geef jouw reactie