Uit de regio

Sober FC Lisse revancheert zich tegen Ajax

FC Lisse heeft zich hersteld van het verlies vorige week tegen Hoek. Het won in een matige wedstrijd op Ter Specke met 2-0 van Ajax. Bij de rust stond de teller op 1-0 door een snel doelpunt van Enzo Stroo. Het was geen spectaculaire wedstrijd, maar de Lissenaren maakten het wel professioneel af. De 2-0 viel pas een kwartier voor het einde via invaller Luca Tarami.

Alleen in de eerste tien minuten van de wedstrijd gaf Ajax nog tegengas, Daarna was het FC Lisse wat wel beter was. Het ontbrak de thuisclub echter aan souplesse. Bij Ajax mist men een spelmaker en ook het vertrouwen om een beter resultaat te halen. De klasse ontbreekt bij de Amsterdammers bij bepaalde spelers. Bij FC Lisse lopen een aantal spelers rond die het verschil wel kunnen maken, Als Ajax halverwege de eindstand eindigt, hebben de Amsterdammers een redelijk seizoen gedraaid. Meer zit er niet in. Bij FC Lisse is het weer een heel ander verhaal. Het is stuivertje wisselen bovenin met Sparta Nijkerk. De verwachting is dat het tot het eind spannend blijft. Ook Sportlust’46 lijkt nog allerminst kansloos in de strijd om het kampioenschap.

FC Lisse speler Mo Adouch: ‘We hebben de drie punten binnen en hoe maakt dan niet uit. We moesten wel winnen om bij te blijven, want Sparta Nijkerk won ook. Eigenlijk moet je nu alles winnen. De weg is nog lang, maar voor je het weet is de competitie gedaan. Het was een middelmatige wedstrijd. Het doel was winnen en in die missie zijn we geslaagd.’