KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Jonker helpt meiden DSOV vooruit

Woensdag 19 december was voor de meisjesteams MO15 en MO17 van DSOV een bijzondere dag. In de avond kregen zij training van niemand minder dan Andries Jonker.

Na de korte introductie nam hij de 24 meiden mee naar het veld. Zijn visie is om de basistechniek zo vaak mogelijk te trainen op zoveel mogelijke manieren en dat begint al met de warming-up. Niet iedere keer dezelfde ladders, maar wissel het af en stop er veel energie in. Na een kort partijtje om het niveau in te schatten werd gestart met de eerste pass-trap oefening.

‘Speel de bal altijd stevig en zuiver in en probeer te doceren in de kracht. Een kaats moet juist soms iets zachter zodat de medespeler vervolgens een goede pass kan geven. En altijd over de grond die bal, dat is de kortste route en makkelijke te controleren bij een aanname,’ zo vertelde Jonker.

De meiden pikten de aanwijzingen snel op waardoor de oefeningen en rondootjes in een steeds hoger tempo verliepen en ze hadden er zichtbaar veel plezier in. De avond werd afgesloten met een mooie groepsfoto.

Foto: DSOV

  • DSOV
  • Andries Jonker
  • meidenvoetbal

Geef jouw reactie