KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

AFC ruim langs FC Lisse

Het nieuwe seizoen is weer begonnen voor beide clubs qua oefenwedstrijden. Waar iedereen naar hunkerde, is bewaarheid geworden. Er mag weer gevoetbald worden in deze coronatijd. In deze eerste oefenwedstrijd tussen AFC, dat uitkomt in de tweede divisie, en FC Lisse (derde divisie) werden alle spelers ingezet. Uiteindelijk wonnen de Amsterdammers afgetekend met 0-3. Na een half uur was de stand door doelpunten van Tim Linthorst en Joël Tillema al 0-2.

Er was wel een restrictie en dat was dat er niet meer dan 250 toeschouwers werden toegelaten bij deze wedstrijd. Bij de entree stond een bestuurslid met een telapparaat die alles bijhield bij het inlopen en uitlopen. Bij AFC speelden o.a. oud FC Lisse- speler Oussama Siall mee en de overgekomen Joel Tillema van Rijnsburgse Boys. Na rust zette FC Lisse nog aan met een ietwat gewijzigd team en kreeg het mogelijkheden om aansluiting te maken. maar verzuimde dat te doen. Halverwege die tweede helft nam AFC definitief afstand toen het via Melvin Grootfaam een penalty benutte.

‘Ik ben gematigd tevreden over deze eerste oefenwedstrijd van ons’, aldus trainer Brinkhorst van FC Lisse. ‘Ik heb alle spelers gebruikt om een juist beeld te scheppen. Natuurlijk heb ik in deze wedstrijd goede spelmomenten gezien, maar ook mindere. Het is pas onze eerste oefenpot en is het nog zoeken naar de juiste formule. Natuurlijk moeten de jongens nog wennen aan de automatismen, maar ik merk op de trainingen dat ze graag willen.’ A.s. zaterdag 1 augustus speelt FC Lisse thuis op Ter Specke tegen OFC, aanvang 14.30 uur.

Tekst: Hennie van de Weerd

  • FC Lisse
  • AFC
  • Raymond Bronkhorst

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement