KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Van der Schinkel honkvast bij Kagia

Tijs van der Schinkel staat regelmatig in de belangstelling van andere clubs. De gemakkelijke scorende linkerspits van Kagia, die in augustus 23 jaar wordt, is echter een echte clubman. Hij heeft het nog altijd zeer naar zijn zin bij de club uit Lisserbroek en blijft Kagia daarom ook komend seizoen trouw. Ervaring bij een andere club deed hij op bij AZ waar hij in de jeugd ongeveer 2,5 jaar vertoefde.

Afgelopen seizoen liep het niet op rolletjes bij Kagia. Op het moment dat de competitie werd afgebroken vanwege de coronapandemie stond de formatie van trainer René Ras op de voorlaatste plaats in de tweede klasse. Er is dus werk aan de winkel als de ploeg weer mag aantreden in de nieuwe episode. De training bij Kagia is inmiddels op gepaste wijze begonnen. Door schoolverplichtingen in het laatste jaar van zijn studie sluit hij zelf iets later aan bij de groep. Van der Schinkel heeft zelf wel gelopen, maar door de harde ondergrond zijn de spieren wat overbelast geraakt. Na een paar rustige dagen in die weken herstelde dat vanzelf weer door het minder te belasten. De linkerspits heeft er weer zin in. Het kan hem niet snel genoeg gebeuren om weer het veld te betreden. Het begin is er in ieder geval.

‘Ook mooi om de jongens weer te zien na die loze tijden. Jammer dat o.a. Dirk-Jan Ligtenberg lager gaat voetballen, maar zo gaat dat. Hij is een echte Kagiaan geworden, maar fysiek werd het hem te zwaar. Ik ben ook zeer benieuwd naar de nieuwe jongens die aansluiten bij de club. Ik ben wel blij dat Rens Lamboo bij de club blijft. Hij is de animator op het middenveld. Met Rens krijg je niet snel ruzie. Ik kan goed met hem overweg in het veld en erbuiten. We voelen elkaar blindelings aan.

In de derde klasse liepen we er fluitend doorheen. In de tweede klasse was dat afgelopen seizoen even een ander verhaal. Een wereld van verschil. Ik kan niet anders zeggen. We gingen in de eindfase vaak onderuit. We hebben er wel van geleerd. In het begin ging het prima, maar in het tweede gedeelte van de competitie werd ons spel een stuk minder en dat was wel zorgwekkend. We hebben ook wel pech gehad. Ons spel was best goed in andere fases van de wedstrijden. Wanneer we weer opnieuw starten, is de grote vraag. Als het aan mij ligt, is dat zo snel mogelijk’, besluit Van der Schinkel.

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: VV Kagia

 

  • Tijs van der Schinkel
  • VV Kagia
  • Lissebroek
  • 433 Magazine

Geef jouw reactie