KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Veelzijdige middenvelder Van Ooijen volgende aanwinst HBC

HBC blijft gericht bezig met het versterken van de selectie voor komend seizoen. Ook Zeno van Ooijen, nu uitkomend voor hoofdklasser Velsen, maakt de overstap naar de ambitieuze zondag tweedeklasser uit Heemstede.

Middenvelder Van Ooijen(25 jaar) is van origine een echte DSS jongen. Vervolgens vertrok hij naar FC Lisse, waar hij in een talentenpool terechtkwam. Hij zat dicht tegen het eerste aan, maar besloot toch naar RKVV Velsen te vertrekken. Inmiddels voetbalt hij daar al 4 seizoenen met als hoogtepunt vorig seizoen het kampioenschap in de eerste klasse.

Van Ooijen heeft sportief een mooie weg bewandeld richting de hoofdklasse. Dit seizoen begon het echter weer te kriebelen en is hij toe aan een nieuw avontuur. Over aandacht van andere clubs had hij niet te klagen. HBC stond al wel op zijn persoonlijke lijstje van mogelijke clubs en steeg met stip naar één nadat bekend werd dat één van zijn beste vrienden, Arno Dijkstra, komend seizoen de clubkleuren van HBC gaat vertegenwoordigen.

Via een aantal goede gesprekken heeft oefenmeester Jasper Ketting Zeno weten te overtuigen van de ambitieuze doelstellingen van HBC, de manier van spelen en de sociale omgeving waar dit zich afspeelt. ‘ Zeno is ondanks zijn pas 25 jaar een ervaren middenvelder, die graag initiatief neemt en van dominant spel houdt. Hij kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten en maakt ook zijn doelpunten. Zijn spel past goed in het plaatje wat ik voor het komende seizoen voor ogen heb. Ik ben daarom erg content dat een speler van zijn kaliber voor HBC kiest’, aldus Ketting.

‘Ik heb een weloverwogen beslissing gemaakt en ben er van overtuigd te kunnen bijdragen om HBC richting de 1e klasse te brengen. Deze club heeft een kwalitatief brede selectie, mix van jonge talentvolle spelers, maar ook zeer ervaren spelers die op een hoog niveau gespeeld hebben, een positieve speelwijze en vooral een klik met Jasper Ketting hebben mij overtuigd. De professionele technische staf en spelersgroep hebben allemaal een 100% mentaliteit en willen als team er echt voor gaan. Dat voelt erg goed en spreekt mij erg aan’, vertelt Van Ooijen enthousiast.

In een eerder stadium verzekerde HBC zich al van de diensten van Arno Dijkstra (Rijnvogels) en Jesse Assendelft (Kon. HFC). Daartegenover staat het vertrek van topscorer Luke Vahle naar het eveneens zeer ambitieuze ODIN’59.

  • Zeno van Ooijen
  • HBC
  • Jasper Ketting
  • Jesse Assendelft
  • Arno Dijkstra

Geef jouw reactie