KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Wethouder Sidali lovend over initiatief wandelvoetbal

Leden van de wandelvoetbalteams OldStars van SV Overbos, VV Zwanenburg en DSOV hebben woensdag een drietal aanbevelingen van het Nationale Ouderenfonds om sport en bewegen te stimuleren en mogelijk te maken aan Fouad Sidali, wethouder sport, overhandigd. Wandelvoetbal is een sport voor ouderen, waarbij niet gerend wordt en de bal niet hoger dan de heup mag komen.

Sportwethouder Sidali: ‘Sporten en bewegen is goed voor de mentale en fysieke gezondheid van mensen. Samen sporten werkt verbindend, is gezellig en goed voor je gezondheid. Ik ben blij met de actieve ouderen in onze gemeente. Wandelvoetbal is een prachtig voorbeeld hoe je samen lekker een potje kunt voetballen, je in beweging blijft en sociale contacten houdt. De OldStars zijn goede ambassadeurs. De aanbevelingen van het Nationale Ouderenfonds neem ik dan ook ter harte. Een mooi initiatief!’

Impactmeting
Het Nationale Ouderenfonds heeft samen met het Mulier Instituut een impactmeting gedaan onder OldStars. De uitkomst van deze meting en hun jarenlange ervaring en expertise zijn samengevoegd tot drie aanbevelingen. De landelijk OldStars zijn gevraagd de aanbevelingen aan lokale politici te overhandigen. Ook Haarlemmermeerse teams gaven gehoor aan de oproep.

 

  • OldStars
  • Nationaal Ouderenfonds
  • Fouad Sidali
  • Overbos
  • DSOV
  • Zwanenburg

Geef jouw reactie