KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Wereldkampioen robotvoetbal naar Noordwijk

Begin juni werd het team van de Technische Universiteit Eindhoven wereldkampioen robotvoetbal in Canada. Voetballiefhebbers krijgen binnenkort de kans deze kampioenen te bewonderen in Noordwijk. Op 1 september demonstreren ze hun voetbalkwaliteiten tijdens de Space & Sportdag op het sportcomplex Duinwetering.

Voetbal bestaat in velerlei vormen. Weinig mensen zullen op de hoogte zijn van robotvoetbal. Toch timmert Nederland al jaren aan de weg als het gaat om deze bijzondere vorm van voetbal. Verschillende Nederlandse universiteiten werken aan de ontwikkeling van robots in het algemeen. Voetbalrobots zijn daarbij relevant voor andere soorten robots. De voetbalrobots moeten vaardigheden hebben die voor heel veel soorten robots nuttig kunnen zijn. De robots moeten alles zelfstandig doen, beslissingen maken en een doel bereiken. Ze moeten met elkaar communiceren, hun omgeving in de gaten houden en zo snel en nauwkeurig mogelijk over het veld bewegen.

Tijdens het WK in Canada behaalde Nederland voor de vierde maal de wereldtitel. Ook in 2012, 2014 en 2016 was het team van TU Eindhoven de sterkste. Op zaterdag 1 september komt het team naar Sportpark Duinwetering in Noordwijk om de gehele dag demonstraties te geven.

Het robotvoetbal maakt onderdeel uit van een totaalprogramma rond het thema Space. Zo zijn er workshops raketten en maanlandingsvoertuigen bouwen, drone demonstraties, is er een planetarium en sterrenwacht .De demo’s vinden plaats tussen 10.00 uur en 16.00 uur en de toegang is gratis.

  • Robotvoetbal
  • Nooordwijk
  • TU Eindhoven

Geef jouw reactie