Uitslagen

Wervelwind Noordwijk blaast Ajax amateurs weg

Het debuut in de derde divisie van Noordwijk is uitgelopen op een gigantisch succes. De amateurs van Ajax werden op de Duinwetering met 6-2 van het veld geveegd.

Na ruim twintig minuten leidde de thuisclub al met 3-0. Tjeerd Westdijk, Emiel Wendt en Brayen Bröcker waren de schutters. Aanwinst Sabir Achefay, overgekomen van Katwijk, maakte na rust zijn eerste twee doelpunten voor Noordwijk. De linksbenige vleugelaanvaller voerde zo de score van 3-1 op naar 5-1. Denzel James maakte de zesde treffer voor de flitsend spelende ploeg van Kees Zethof. Een nog oude openstaande rekening, Noordwijk verloor haar plaats in de topklasse in 2014 aan Ajax, werd zo op grootste wijze vereffend.

SJC, een andere nieuwkomer op het één na hoogste amateurniveau, opende met verlies. In Friesland bleek Harkemase Boys met 3-2 te sterk. Tom Duindam en Melvin van Stijn scoorden voor SJC. De wedstrijd tussen FC Lisse en ODIN’59 werd door een overvloed aan hemelwater afgelast.

In de tweede divisie moest de Koninklijke HFC in een gelijkwaardig duel alle drie de punten afstaan aan FC Lienden. De bezoekers wonnen aan de Spanjaardslaan in Haarlem met 1-2. Feyo Glim maakte na een uur vanaf de strafschopstip de enige treffer voor Kon. HFC.