433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Hillegom in finale tumultueuze nacompetitie

SV Hillegom is goed op weg om het vege lijf te redden in de eerste klasse. Na de 2-0 zege op Spartanen wacht nog één finale tegen Assendelft.

Supporters met Spartaans bloed waren afgelopen dinsdag op Sportpark de Zanderij om te kijken hoe Hillegom het er van afbracht tegen Kolping Boys. Het werd 5-2 na verlenging. Het kan een leuke wedstrijd worden, uitte ze volmondig, want hun werd een enerverende wedstrijd voorgeschoteld. Ze keken in ieder geval hun ogen uit over de accommodatie waarover Hillegom beschikt dus aan het kunstgrasveld en kleedkamers kon het niet liggen.

De ploeg uit Wognum gaf zondag niet thuis. De Hillegommers wel en scoorden al na 30 seconden middels Van Trigt, na goed aangeven van Aiden Ryan. Ryan nam zelf in de tweede helft de 2-0 voor zijn rekening. Hij was tevreden met het resultaat: ‘Mooi hoor, maar we hebben nog niets. We hebben inmiddels wel 7 maal gescoord de laatste twee wedstrijden en er slechts twee tegen gekregen.’

Ryan speelde weer een puike wedstrijd en was vele malen niet te houden. Door zijn doorzetten kon Van Trigt al na 30 seconden toeslaan. Vlak voor het verstrijken van de 1e helft werd er nog gevreesd of hij het 2e bedrijf zou spelen na een doodschop. Gelukkig was hij van de partij en scoorde zelf de 2-0. ‘Ja inderdaad viel de eerste goal snel en maakt hij hem bij de eerste paal goed af. Het voetbalde gelijk een stuk makkelijker. De 2-0 viel ook op een lekker moment. We stonden redelijk onder druk. Die gasten gingen ervoor met aanvallend voetbal. We hebben er gretig gebruik van gemaakt. De beste kansen in de tweede helft waren voor ons. Het lukte echter niet om de scoren uit te bouwen naar 3 of 4-0. We houden in ieder geval een positief gevoel aan deze wedstrijd over.’

Update:

De finalewedstrijd in de nacompetitie tussen Hillegom en Assendelft is vastgesteld op zondag 1 juli.

Tekst: Hennie van de Weerd