Uitslagen

Hillegom laatste na verlies tegen Zaanlandia

S.V. Hillegom is na het nieuwe verlies tegen debutant Zaanlandia naar de laatste plaats op de ranglijst verhuisd in 1A. De formatie van Hillegom coach Stefan Teeken liep afgelopen zondag tegen het derde verlies op rij op. De bezoekers trokken met tien man de winst in het laatste kwartier naar zich toe (3-4).

De ruststand zag er met een 2-2 tussenstand nog positief uit. In de tweede helft sloeg Zaanlandia hard toe. In de eindfase van de wedstrijd brachten zij de latere eindstand op 3-4. Hillegom heeft nog tien wedstrijden om het tij te keren. Hectiek alom, want in die eindfase werd de trainer van Zaanlandia weggestuurd. Wat Hillegom nog probeerde met wissels, ook die konden het tij niet keren.

Voor de kijker was het genieten geblazen met het schitterend mooie weer, Er was veel spektakel op sportpark De Zanderij waar weer veel publiek op de wedstrijd af was gekomen. Zowel de eerste- als de tweede helft waren boeiend. Hillegom begon goed, maar daar was wel een eigen doelpunt van Zaanlandia voor nodig 1-0. Binnen vier minuten draaide Zaanlandia de rollen om en nam via twee doelpunten de leiding met 1-2. Een paar minuten later kwam Hillegom alweer langszij via Ronald Turenhout.
De tweede helft namen de bezoekers opnieuw de leiding en leek Hillegom geslagen. Veerkracht leverde de thuisclub via Jim Pijpers een nieuwe gelijkmaker op. Daarna kon het twee kanten op. Op het moment dat Zaanlandia met tien man kwam te staan en een wissel toepaste sloeg het opnieuw toe (3-4) en deze klap kwam Hillegom niet meer te boven.

Hillegom-speler Mike van Veen: ‘We begonnen goed en binnen een paar minuten kantelt de wedstrijd, maar voor rust repareren we dat. Beide teams waren goed tegen elkaar opgewassen. Het veldspel van ons vond ik niet eens vervelend. We zaten er aardig op. Jammer dat we niet zijn beloond. Het kwartje valt voor ons weer de andere kant op voor ons. We gaan er alles aan doen om van deze laatste plaats af te komen.’