Uit de regio

Noordwijk, FC Lisse en Ter Leede in hoofdtoernooi KNVB-beker

FC Lisse, Ter Leede en Noordwijk zijn zaterdag vertegenwoordigd bij de loting voor de eerste ronde van de KNVB-beker. Van dit trio zorgde VV Noordwijk woensdagavond voor de grootste verrassing. De hoofdklasser klopte tweede divisionist IJsselmeervogels op sensationele wijze met 3-2.

De ploeg van Kees Zethof speelde na een rode kaart voor Rob Overvliet lange tijd met tien man. In ondertal toonde Noordwijk karakter door een 0-2 achterstand weg te poetsen. Brayen Bröcker maakte aan de Duinwetering in de derde minuut van de blessuretijd de 3-2.

Ook FC Lisse werkte een kraker af. Competitiegenoot Excelsior Maassluis werd na een slopende wedstrijd met een lange strafschoppenserie als toetje verslagen. Na 120 minuten was de stand 1-1. Opvallend was dat trainer Robbert de Ruiter vlak voor tijd sluitpost Wesley Storm in de ploeg bracht voor de penalty’s.

Hoofdklasser Ter Leede schakelde in Den Haag Quick, dat uitkomt in de derde divisie, uit. Jeffrey Bok (2) en Oussama Siali waren de schutters voor de ploeg van Henk Wisman. Ter Leede won met 2-3. Het dromen van een mooie eredivisieclub  als tegenstander in de volgende ronde kan voor FC Lisse, Ter Leede en Noordwijk  beginnen.